Nega kose: Ne, nikako ovo ne radite!

by | 5 marta, 2015

Način vezivanja kose često je mehanička radnja, ne razmišljmo o tome. Isto važi za sušenje i feniranje. Ipak, u tim rutinskim postucima ćesto činimo loše za našu kosu. Obratite pažnju na sledeće:

Nosite gumice koje jako stežu kosu

Gumice za kosu koje mogu jako da stegnu uglavnom nisu dobre za nju, s obzirom na to da će prilikom skidanja sa sobom da povuku i nekoliko pramenova. Potrudite se da kupujete one koje su cele napravljene od tkanine i mogu lagano da skliznu nis vlasi. I nikada ne koristite gumicu za tegle kako biste podigle kosu, to je najgora šta možete da uradite i vlasištu i samoj kosi.

Snažno i dugo trljate kosu peškirom

Ako ovako kupite vodu sa kose, ne činite joj uslugu. Snažno frotiranje mokre kose oštećuje vlas, istanjuje je i čini teškom za oblikovanje. Vlagu sa kose treba nežno isfrotirati, najbolje je blagim stiskanjem, više masiranjem a nikako snažno i dugo.

Ne upotrebljavate proizvode koji štite kosu tokom sušenja

Proizvodi koji štite kosu prilokom feniranja nisu bez razloga na tržištu. U sebi zadrže supstance koji štite vlasi od uticaja fena i uz to jačaju dlaku. Neki od njih čak sadrže i UV faktor, koji je veoma bitan tokom letnjih dana i svakodnevne izloženosti Suncu.

Svakodnevno vezujete kosu u rep

Ako svakodnevno podižete kosu u isti položaj izazvaćete slabljenje vlasi i njihovo pucanje. Krajnji ishod može da bude ćelavost. Potrudite se što manje da vezujete rep, a kada ga koristite menjajte položaj.

Ne češljate se redovno

Češljanje kose podstiče cirkulaciju krvi koja dolazi do folikule. A što je folikula zdravija i sama kosa je, samim tim će delovati zdravije i sjajnije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.