Categories Kosa

Ovo su iskustva devojaka koje su isprobale keratinsko ispravljanje kose… Za ili protiv?

Frizer me već dugo ubeđuje da uradim keratinsko ispravljanje kose, a ja se dvoumim mesecima.  Ubeđuje me da tretman uopšte nije štetan ali ja sam pomalo skeptična. Kada vidim proces u kome se presom prelazi preko kose minimum 7 puta, pitam se kako može da ne šteti? Pitanje je sad, šta je gore, da li uvijanje i ispravljanje na dnevnom nivou ili staviti keratin jednom i rešiti brigu oko kose na nekoliko meseci? Ovo je dilema koju često čujemo u ženskom društvu.
Napravili smo malu anketu sa devojkama  koje su probale ovaj tretman. Ovo su njihova iskustva.

 

 Milica (29)
– Posle tretmana kosa mi je od kovrdžave postala talasasta, frizz-free, šiške prave, sjaj je prisutan, mada mi je i pre kosa bila sjajna – jedina mana je sto je boja izbledela za dve, tri nijanse. Kad je osušim prirodno, bez stavljanja ikakvih preparata, izgleda uredno i lepo, odlično pada što nije bio slučaj ranije (ako ne stavim nešto da je malo spusti, izgledala bih kao da imam kose za pet glava).
Ana (27)
– Već sedam meseci imam keratin na kosi. Najveći problem je kada deo izrasle kose postane vunast i naduven od vlage, tako da je redovno šišanje obavezno! Ali onaj deo sa keratinom-savršenstvo! Planiram opet da ga stavim.
@negin_mirsalehi
Jovana (25)
– Ja sam tri puta radila keratin i dalje sam oduševljena! Moja frizerka koristi Cadiveu keratin i iskreno nisam imala loše iskustvo, iako sam čula da se mnoge žale na ovu vrstu keratina. Kosa mi je mekana, sjajna i ravna!
Tamara (28)
Meni se stvarno nije svidelo. Naravno u početku je divna, ali meni je bila već posle 4 meseca bila suva, beživotna. Možda je do vrste keratina koji sam koristila, ili prosto nije urađeno lepo.

Kako se ovaj protein nanosi?

Kosa se prvo opere specijalnim šamponom da bi dlaka bolje primila supstancu i prosuši fenom. Zatim se stavlja keratin, duž dlake, pramen po pramen, ali ne tik uz kožu glave. Nakon 30 do 60 minuta se kosa fenira, podeli na male pramenove i pređe se peglom. Naredno pranje kose bi trebalo da usledi za tri dana i to sa PH neutralnim šamponom, nikako onim koji sadrži sulfate. Efekat se vidi i tri meseca posle tretmana, a cena zavisi od dužine kose.

Foto @crazyfours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA