Kozmetički tretmani po meri poznatih: Evo na koje metode se oslanjaju Olivera Kovačević, Tamara Dragičević i Maja Manojlović…

by | 29 marta, 2022
kozmetički tretmani

Kozmetički tretmani zauzimaju važno mesto u režimu nege ove tri dame, posebno na prelasku iz zimske u prolećnu sezonu i pripremi kože za izlaganje pogledima.

Kozmetički tretmani po meri poznatih

Olivera Kovačević, urednica zabavnog programa RTS-a: TwinLight laser + PRP + mezoterapija = dobitna formula

Zimski period godine za mene je uvek veliki izazov. Koža mi je izuzetno suva i osetljiva, te zahteva posebnu negu kako bi ostala sveža i baršunasta. Hladnoća i vetar dodatno je isušuju, a neretko se na mom licu pojavljuje i crvenilo. Kontinuirana nega kozmetičkim preparatima nije mi dovoljna, zbog čega se redovno za savet obraćam dermatolozima iz svoje omiljene poliklinike DIVA dr Bogdanović. Postoje vrlo komforni i efikasni medicinski tretmani koji doprinose da moja koža „pregura” zimu i neoštećena uđe u proleće, koje mi mnogo više prija. Moje omiljene procedure za buđenje kože su TwinLight laser i PRP terapija. Spoj ove dve metode pokreće regenerativne procese i pomaže koži da bude zdrava i izgleda najbolje moguće. TwinLight laser bio je logičan izbor već nakon prvih konsultacija sa dr spec. Svetlanom Bogdanović. Budući da on na prirodan način podstiče kožu na regeneraciju, jer stimuliše stvaranje novog kolagena, zateže kožu i utiče na osvežavanje tena, rezultat je biološki mlađa koža, što je svakako bio jedan od ciljeva. Jer što je koža duže mladolika, to je i zdravija i lakše podnosi spoljašnje uticaje, stres, kao i televizijsku šminku. Kasnije smo ovu beauty formulu dr Bogdanović i ja dodale i PRP terapiju, koja dodatno – na prirodan način – doprinosi regeneraciji, budući da se sama procedura bazira na faktorima rasta iz krvne plazme, što dodatno stimuliše regeneraciju i reparaciju svih slojeva kože i lica i vrata. Takođe, kako bih svojoj koži obezbedila neophodnu ishranu vitaminima i mineralima tokom hladnih dana, po potrebi koristim benefite mezoterapijskih tretmana koje stručni tim poliklinike DIVA prilagođava mojim potrebama. Mezoterapija i PRP, koje redovno primenjujem uz lasere, postali su moja svakodnevica. Koža mi je zahvalna zbog toga, ali moram naglasiti da je veoma važno slušati šta lekar preporučuje, zbog čega pratim sve savete dr Bogdanović i stručnog tima poliklinike DIVA.

Tamara Dragičević, glumica: Kombinacija Guinot preparata i kozmetičkih tretmana za efikasne rezultate

Imam suvu i osetljivu kožu koja je, još od najranijeg detinjstva, sklona ekcemima. Od juna prošle godine koristim Guinot kozmetiku, te tokom zime nisam imala pomenutih problema. To mi je samo potvrdilo da sam na pravom putu, to jest da sam pronašla kozmetiku koja očigledno u potpunosti zadovoljava potrebe moje kože. Tim Guinot stručnjaka i lekara brine o tome šta odgovara mojoj koži, kao i kad koju kremu treba da koristim. Neki od mojih guinot favorita su okoloočna krema Longue Vie Eye i piling Gommage Biologic. Kada je o kozmetičkim tretmanima reč, prednost dajem onima s piling efektom, procedurama za hidrataciju kože, kao i masažama. Klasičan higijenski tretman nikada mi nije prijao, ali hidratantne metode i masaže znatno mi osvežavaju ten. Čini mi se da – čim sam napunila 30 godina, odmah sam zapazila više bora oko očiju. Ipak, mislim da se tretmanima i masažama sve to može minimalno korigovati, minimalno – ali dovoljno da delujemo negovano i sveže. A bore mogu čak biti slatke jer nam daju zreliji izgled (smeh). Ja moje još uvek volim. Moram priznati da filere i botoks još nisam isprobala. Nemam ništa protiv ovih procedura ukoliko ih izvodi neko ko dobro zna svoj posao i ima meru, odnosno ko se prilagođava našoj meri. Kod moje doktorke Nevene, sada i specijalistkinje dermatovenerologije, radila sam i biorevitalizaciju, PRP i PRX tretmane i bila sam u potpunosti zadovoljna.

PROČITAJTE I…Oni daju brze rezultate: Hit tretmani za podmlađivanje!

Maja Manojlović, TV lice: Hidratantni i anticelulit tretmani kao tajno oružje

Gotovo po pravilu, uoči proleća, akcenat stavljam na brigu o telu. Zima nosi manjak fizičke aktivnosti i višak hrane, a ako računate na tri meseca takvog režima, jasno je da i procedure moraju da budu kombinovane zarad što boljih rezultata. Još pre proleća krećem s masažama, mezoterapijom za celulit, a naročito volim lipolaser u kombinaciji s mesojetom, koji zajedno ciljano uklanjaju višak masnoća i zatežu kožu. Što se tela tiče, tu je posao s godinama sve teži, ali zaista. Neophodno je dosta ulaganja ako želite da u 37. imate isti, ako ne i bolji, tonus kože tela nego sa 27. Problem viška kože na stomaku, koji je ostao nakon jednog velikog mršavljenja u dvadesetim godinama, najzad sam rešila uz Profound laser u klinici Eterna. Prezadovoljna sam kako je to dr Tanja Radenkov Medenica izvela. Mi smo nekako uvek pod lupom. Čini mi se da savremeno društvo ne prašta nepravilnosti na ženi, naročito ne na licima koja su izložena javnosti. Ipak, mladolikost je zaista stvar duha. Iako ću prva tražiti znakove starenja na svom licu i prevenirati ih uz pomoć lekara, svesna sam da – ukoliko mladolikost nemate u osmehu i u sebi – te procedure neće vam pomoći. Kompletnu negu lica prepuštam svom dermatologu, i tako je već godinama. Hidrataciju postižem tretmanima s aktivnim kiseonikom i mezoporacijom, ali i odličnom kućnom negom. Osvojio me je jedan medicinski, francuski brend. Ne mogu da zamislim negu bez njihovog P50 losiona, kao ni bez maski za lice za dubinsko čišćenje pora. Nikad nisam legla u krevet, a da pre toga temeljno nisam očistila lice. Serum za hidrataciju kože oko očiju mi je omiljen, a za telo volim ulja. Zarad lepe kože, važno je i piti dosta tečnosti i imati kvalitetan san. To sve zajedno utiče na odmorniji izgled. Nisam pristalica solarijuma, jer koža od njih brže stari. Nisam ni za preterano izlaganje suncu, tačnije jesam, ali u prepodnevnim satima ili u kasno popodne.

lepotaizdravlje.rsKat-Ka, TanyaRow, Okea, Melissandra/iStock via Getty Images, PR, Mirko Tabašević