Categories Lepota

Kvalitet na prvom mestu: Make up zablude koje pred kvalitetnom šminkom padaju u zaborav

Svako od nas praktikuje određenu make up rutinu,koja uglavnom podrazumeva puder, rumenilo, maskaru i omiljeni ruž, što sve zajedno čini go to make up za svaki dan. Pa i pored svega toga, još uvek izbegavamo pojedine make up proizvode i navike, jer gajimo neka potpuno neosnovana beauty ubeđenja. A da bi od make up-a iskoristili ono najbolje, potrebno je da zaista znamo šta možemo očekivati od naše šminke i načina na koji je nanosimo.

Postoje neke zablude, koje nas sprečavaju da u make up-u uživamo na pravi način i krajnje je vreme da ih zaboravimo.

1. Svakodnevno šminkanje šteti našoj koži

Iako većina nas čvrsto veruje u ovu činjenicu, ona zapravo nije istinita. Kvalitetni make up proizvodi štite našu kožu od sunčevih zraka, vetra, a u sebi sastoje hranljive materije, uz pomoć kojih hidriraju našu kožu tokom dana. Sve veći broj tečnih pudera u sebi sadrži SPF faktor, koji čini da pored toga što se doterujete, učinite i nešto zdravo za svoju kožu tokom dana. Ono što zaista šteti koži našeg lica je nedovoljno dobro skinuta šminka, zato je bitno da svakoga dana temeljno očistite šminku i dobro umijete svoju kožu.

2. Vodootporne maskare štete našim trepavicama

Setite se poslednje tri maskare koje ste kupile i primetićete da ni jedna od njih nije vodootporna. Vodootporne maskare sadrže vitamine i proteine, zbog čega pružaju dodatnu negu našim trepavicama i svakako bi trebalo da ih isprobate. Ako strepite da ćete izlomiti trepavice tokom skidanja vodootporne maskare, odaberite dvofazni, uljani make up remover i sve će biti jednostavno i neće štetiti volumenu i gustini vaših prirodnih trepavica.

3. Tekući puderi su bolji od pudera u kamenu

Da li vam više odgovara puder od kamena ili tečni puder, zavisi od vašeg tipa kože. Puder u kamenu je više za osobe sa masnijim tipom kože, dok je tečni puder bolji za prikrivanje nepravilnosti suvljeg tipa kože. Puder u kamenu, najbolje je naneti okruglom četkicom, dok je beauty blender idealan za nanošenje tečnog pudera, jer će ga dobro rasporediti i uz to će pokupiti višak proizvoda.

4. Šminkamo se samo da bismo prikrili nedostatke

Mnogi make up proizvodi su naš izbor zasto što prijaju našoj koži, ne stvaraju nam osećaj neprijatnosti, maske i ne zatežu kožu. Mnogo češće biramo proizvode čija nam formula više odgovara, nego one jače pokrivne moći. Bitno nam je da make up proizvod hidrira našu kožu, zatvara pore i sprečava da se one napune nečistoćama i uz to ima srednju pokrivnu moć i blago prikriva naše nedostatke.

Kada je šminka u pitanju, izbor je uvek na vama. Ako uložite u kvalitetniji make up koji istovremeno koriguje i neguje kožu vašeg lica, možete zaboraviti na sve ove mitove i prepustit se u uživanju u vašoj svakodnevnoj make up rutini.

Foto: @camilacoelho

Pročitajte i…Make up saveti: Kako da odaberete savršene nijanse make up ptoizvoda?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA