Categories Fitness, Lepota

Lični trener Viktorijinih anđela okriva njihove fitnes rutine

Bivši profesionalni bokser Majkl Olajide Jr. je lični trener Adrijane Lime, Ducen Kros i mnogih drugih anđelčica, a u svojoj knjizi “Sleekify” otkrio je kako postići savršeno anđeosko telo.

Foto: Getty
Foto: Getty

Zamislite da ste sportista i vežbaćete kao oni

“Stvar je vrlo jednostavna. Ako budete vežbali kao profesionalni sportisti, izgledaćete kao oni. Uz to, trening neće biti dosadan poput dizanja tegova i ostalih monotonih aktivnosti, a rezultati sigurno neće izostati”, tvrdi fitnes trener Majkl Olajide Jr. Trening koji su testirale anđelčice je tzv. Shadow boks u kom bokser vežba sam bez suparnika praktično udarajući vazduh.

Ne zaboravite muziku za motivaciju

“Glavno pravilo za izbor muzike je da poslednja pesma na listi mora biti najefektnija”, tvrdi Majkl Olajide. Tokom treninga je bitno da se skoncentrišete na izvođenje vežbi, ali ne smete da zaboravite na muziku. Adrijana Lima vežba uz elektronsku muziku, Ducen Kros uz elektronsku i haus, dok drugi modeli preferiraju hip-hop.

Muzika mora da vas motiviše kroz ceo trening jer je tako vežbanje puno lakše”, kaže trener.

Stvorite naviku

“Nije bitno koliko dugo vežbate, bitno je da ono postane vaša dnevna rutina“, savetuje trener Viktorijinih anđela. On smatra da se najviše efekta postiže ako se vežba šest puta nedeljno.

“Vežbajte kardio vežbe jer je zdrav protok krvi u telu lek za većinu toga što nas muči, a kardio je najvažnija osnova za zdravo i lepo telo“, ističe ovaj trener.

Vežbajte boks

“Ducen Kros obožava balet i vežba boks, a Adrijana trenira poput profesionalnih boksera. Mislim da boks daje neverovatne rezultate. To je spartanski trening u kom trenirate um, ali i telo i to je razlog zašto anđelčice uživaju u njemu”, kaže Olajide Jr.

“Ne postoji alat koji može toliko da istopi kalorije i lepo oblikuje telo kao što je vijača“, kaže on. Vijača mora biti toliko dugačka da kada sa obe noge stanete na sredinu, ručke moraju da dosegnu pazuhe.

Saveti Viktorijinih anđela: Boksom do lepih, vretenastih mišića i manje stresa

“Želela sam da izgledam dobro, ali i da budem zdrava. Zato sam isprobavala sve od joge, aerobika pa do stepa, a onda sam otkrila boks. Obožavam što je trening intenzivan, a i najbolji je oblik kardia. Oblikuje sve mišiće, a ne izgledam nabildovano”, rekla je Adriana Lima.

Već deset godina redovno trenira boks i tvrdi da joj je upravo taj sport postao strast.

Boksom se utiče na snagu, brzinu, izdržljivost i koordinaciju.

Za razliku od Lime, Alesandra Ambrosio i Lili Oldridž su već godinama verne baletu.

Balet je odlična i efikasna vežba koja čini čuda za guzu”, objašnjava Lili Oldridž. Osim baleta, ona redovno vežba jogu i pilates na reformer spravama.

Za reviju se spremaju plešući balet dva puta po dva sata na dan

Supermodeli se kunu u Ballet Beautiful. Treniraju ga tokom cele godine, a mesec dana pre revije Victoria’s Secret-a vežbaju ga dva puta na dan po dva sata. Baletnim vežbama izdužuju mišiće, a ne “pumpaju” ih i zato im je on neobilazni deo fitnes rutine. U baletu se pretežno izvode varijacije vežbi s čučnjevima i pokretima ruku, pa se tim vežbama najbolje oblikuju mišići ruku, zadnjice, butina, nogu i središnji deo tela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA