Categories Lice

Zima i suva koža nažalost idu zajedno, ali postoji način da pobedite ovaj problem

Nosite zaštitnu opremu

Guliver/Getty Images
Guliver/Getty Images

Osim što će vam zamrsiti kosu i naterati suze na oči, vetar može da nanese i veliku štetu vašoj koži. On oštećuje lipide na površini kože, usled čega dolazi do gubitka vode u spoljašnjim slojevima. Tada može doći do upale tih slojeva ili njihovog pucanja.

Dakle, osim što ćete se umotati u kaput i pletenu kapu, pokrijte i ostale delove tela koji dolaze u dodir sa vazduhom. Obavezno nanesite balzam za usne, a možete da stavite i svilenu maramu oko nosa i usana.

San za lepotu

Kada se spoljna temperatura spusti ispod nule, a radijator počne da klokoće, vazduh u vašoj spavaćoj sobi biće suvlji od baruta. Posle noći prospavane u takvoj prostoriji, isto će se desiti sa vašom kožom. Noć je period dana kada možete dobro da namažete kožu bez bojazni da će se određena količina kreme skinuti.

Na noge, ruke, stopala i ruke nanesite losion za telo, pola sata pre odlaska u krevet. Tako će koža moći lepo da upije kremu, a kada legnete da spavate, nećete imati “puterast” osećaj. Pored toga, poželjni su i ciljani tretmani: da biste “popravili” ispucalu kožu na rukama, pre spavanja premažite ruke vazelinom, a zatim stavite pamučne rukavice. Ukoliko 50 puta dnevno perete ruke, morate znatno više da povedete računa o koži ruku. Ali, zahvaljujući ovom tretmanu, ujutro će vaša koža biti meka kao bebina.

Pročitajte i… Ove namirnice su prirodni anti-age preparati. Odlična su alternativa skupim kremama!

Ekstremni slučajevi

Izraženo crvenilo, svrab ili bolan osećaj zategnutosti kože, zahteva dodatnu pomoć. U tom slučaju, koristite kremu koja sadrži antiinflamatorni steroid hidrokortizon. Takođe, veoma je efikasna i visoka koncentracija mlečne kiseline koja izvlači kožu iz dermisa u epidermis.

Ako preparati koji mogu da se kupe u slobodnoj prodaji ne reše vaš problem u roku od dve nedelje, posetite dermatologa i zatražite da vam prepiše odgovarajući preparat.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

3 komentara

  1. Moj najveci problem u zimskim danima sa suvom kozom je na rukama. Dlanovi su mi toliko suvi i ispucali da sam prinudjena da mazem kremu za ruke u velikim kolicinama.

  2. Ja sam alergicna na skoro sve kreme,a koža mi se jako peruta ali ruski dermatolog mi je dao njegovu kremu, ideal balance i konacno .nisam kao stara baba-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA