Categories Lice

Čupanje obrva: Nemojte praviti ove amaterske greške!

4. Koristite ogledalo koje uveličava
Ako ne vidite dlačice u običnom ogledalu, neće ih videti ni vaše prijateljice. Korištenje ogledala koje uveličava možda će vam olakšati potragu za onim sitnim dlačicama, ali će povećati i celo područje obrva te vas zbuniti koliko zapravo dlačica bi trebalo iščupati.
Obrve radije čupajte na prirodnom izvoru svetlosti – npr. prozoru ili balkonu uz pomoć običnog ogledala.

5. Čupate više od jedne dlake odjednom
Čupanje obrva nije aktivnost koju bi trebalo da radite u žurbi. Ako vreme želite nadoknaditi povlačenjem više od jedne dlačice pincetom, verovatno ćete iščupati neku dlaku koju niste želeli i tako napraviti ‘rupicu’ u savršenom luku.

6. Čupate obrve jednom nedeljno
Ako zaboravljate na čupanje obrva, velike su šanse da se suočavate sa “šumom” izraslih dlaka i da teško održavate savršeni luk koji vam je preporučila kozmetičarka.

7. Ne koristite nikakve proizvode za obrve
Lepota obrva zavisi od nege. Ako “iscrtavate” obrve olovkom samo kada preterate sa čupanjem da bi sakrili “rupu”, pravite grešku prilikom ulepšavanja. Olovkom za obrve gradi se njena struktura, puder se nanosi zbog boje, a gel da učvrsti dlačice i osigura savršen luk.

Pripazite i da boja proizvoda odgovara boji vaše kose – samo crnke podnose crnu olovku na obrvama. Ako ste brineta s različitim bojama pramenova, koristite njenu najsvetliju nijansu za uređivanje lukova.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Thinkstock

A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA