Categories Lice

Jedite banane, zadržite mladost i lepotu

Saznajte zašto je banana pravi eliksir lepote, kako može da vam posluži u nezi kože, kose i zuba.

banane jedenje 04_1 za stranuUkoliko imate problem sa aknama, suvom ili masnom kožom, ukoliko vas muče sitne bore ili staračke pege pravi melem za vaše lice su upravo banane. Njihovo blagotvorno dejstvo na kožu je višestruko, pružite vašoj koži dodatnu negu i napravite masku od banane. Ishidrirajte vaše lice tako što ćete zgnječenu bananu naneti na lice i ostaviti da deluje 15 do 20 minuta. Isperite lice mlakom vodom, a zatim poprskajte kapljicama hladne vode da zadržite vlagu. Trenutni efekat koji daje ova maska je mekša i nežnija koža.

Kako bismo održali lepotu, skloni smo da trošimo dosta novca na skupe tretmane, međutim banana na ovaj način čuva novčanik i pomaže da izgledamo lepše i svežije. Njeni sastojci potpomažu regeneraciju kože i vraćaju sjaj našem licu.

banane 01_1

Banana, ne samo da je voće koje volimo i koje našem organizmu pruža mnogobrojne benefite, nego je i prava riznica vitamina, minerala i supstanici koje pozitivno utiču na naše zdravlje, ali i naš izgled. Antioksidanti, vitamin C, A, D, E, magnezijum, zink, selen, kalijum imaju blagotvorno dejstvo na naš organizam, kožu, kosu i zube, tako da možemo reći da je banana pravi eliksir mladosti i lepote.

Svežina i kvalitet ove biljke od izuzetnog su značaja u očuvanju hranjivih materija od kojih naš organizam ima višetruku korist, zato je bitno da odaberete sveže banane. Brand Derby banana ističe se po svom kvalitetu, svežini, kao i po tome što potiče iz Južne Amerike, Ekvadora jednog od najvećih izvoznika banana u svetu.

Iako slatka, kao bogati izvor vlakana koji doprinose boljem varenju, banana je sjajan saborac u održavanju vitke linije. Zdravi ugljeni hidrati koje sadrži pomažu nam da se odreknemo unosa onih loših. Bogata je kalijumom koji je zaslužan, kako za regulaciju krvnog pritiska i funkcije srca, tako i za uklanjanje viška vode iz organizma, i na taj način uspešno pomaže u borbi sa celulitom.

Koristite je kod izbeljivanja zuba, kao i u borbi protiv podočnjaka. Njeno lekovito i blagotvorno dejstvo je višestruko.

Budite lepe, vitke i mlade uz pomoć Derby banane!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA