Led u službi lepote: Evo kako ga možete iskoristiti u svojoj beauty rutini

by | 13 septembra, 2014

Kockice leda su odličan način da ohladite svoje piće za vreme toplih dana, ali da li ste znali da postoji mnogo više načina na koje možete upotrebiti led? Donosimo vam nekoliko jednostavnih saveta kako da uključite kockice leda u svoju svakodnevnu beauty rutinu.

ice

Otečene oči
Nedostatak sna, previše stresa ili čak predugo naprezanje očiju može da izazove da vam oči budu natečene i umorne. Kako biste smanjili taj neprijatnani neželjeni otok, samo zamotajte kockice leda u papiri ubrus i utrljajte ih nežno na svoje oči. Hladnoća će pružiti olakšanje vašim očima.

Umirite akne
Čim primijetite novu aknu, uzmite kockicu leda i nežno je utrljajte na zahvaćeno područje. Hladan led sužava krvne sudove na takav način da smanjuje crvenilo i otekline.

Smanjite pojavu pora
Led deluje kao učinkovit lek protiv pojave pora, to jest za njihovo smanjivanje. Jednostavno lagano prelazite kockicom leda po licu.

Osvežite umornu kožu
Kada pređete ledom po svom licu, vaše telo će automatski povećati protok krvi na tom području, čime se poboljšava cirkulacija krvi. To će osvežiti i podstaći umornu kožu. Nikako nemojte prelaziti direktno ledom po licu, već ga prvo stavite u čašicu ili peškir.

Kod četkanja kose
Znamo da četkanje kose ponekad može da bude mukotrpan posao, i svakako, bolan. Kako biste smanjili tu bol, utrljajte malo leda na kosu pre nego što počnete da se češljate. To će umrtviti područje i skoro do kraja umanjiti bol prilikom četkanja.

Izvor: Zena.hr

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.