Minerali koji čine čuda za vašu kožu

by | 25 maja, 2016

Vitamini i minerali imaju vrlo važnu ulogu za održavanje zdravog tena, bez obzira na to da li se koriste u obliku krema i losiona za negu kože ili se unose u organizam putem hrane i suplemenata. Zdravstveni stručnjaci naglašavaju da je naša koža ogledalo procesa u čitavom organizmu, pa su mnoga kožna oboljenja i starenje samo manifestacija potreba tela uključujući i potrebe za hranljivim materijama i vitaminima.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Svakodnevni štetni spoljašnji i unutrašnji uticaji mogu da oslabe otpornost naše kože i naruše njenu lepotu i zdravlje, poput stresa koji je odgovoran za suvoću, nepravilnosti i osetljivost kože, nedostatak sna koji rezultira oticanjem, tamnim podočnjacima i umornim tenom. Pušenje je direktno odgovorno za suvoću kože, dok izloženost UV zračenju rezultira prevremenim starenjem kože, tamnim flekama i neujednačenim tenom. Neuravnotežena ishrana, umivanje „tvrdom vodom“ i period menopauze takođe nepovoljno deluju na kvalitet naše kože. Jedinstvena kombinacija mineralizovane termalne vode s aktivnim sastojcima za visok nivo efikasnosti i sigurnosti svaki tip kože čini otpornijim na spoljašnje i unutrašnje štetne uticaje.

Zato kažemo kako svaka osoba mora imati jaču kožu kako bi uspela da se bori protiv faktora koji menjaju njenu prirodnu ravnotežu i fiziologiju. Minerali su esencijalni upravo za ravnotežu kože. U metabolizmu – ulaze u sastav enzima i hormona, u strukturi – igraju ključnu ulogu u građi epidermisa i čuvaju pH ravnotežu kože. Jedinstvena Vichy mineralizovana voda sa velikom raznolikošću minerala je idealan odgovor kao izvor snage za sve tipove kože. Dokazano ona jača, uravnotežava i obnavlja kožu čineći je snažnijom, svaki dan.

Jedinstven spoj 15 minerala odabran je zbog svojih uravnotežavajućih, ojačavajućih i obnavljajućih svojstava:

– hidrogen karbonat uravnotežava pH vrednost kože
bor podstiče zaceljivanje
kalcijum štiti tkivo kože
gvožđe učestvuje u snabdevanju ćelija kože kiseonikom
fluor sprečava oksidaciju i štetno delovanje slobodnih radikala
litijum ima protivupalna svojstva
magnezijum podstiče obnovu kože
mangan sprečava oksidaciju i podstiče proces isceljivanja
ortofosfat revitalizuje
kalijum učestvuje u snabdevanju ćelija kože vodom
silicijum učvršćuje i obnavlja tkivo
natrijum ima hidratantna svojstva
stroncijum ima protivupalna svojstva
sumpor pruža efekat detoksikacije
amonijum je uključen u sintezu amino kiselina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.