Oprezno kada koristite hidrogen u borbi protiv bubuljica – možete uništiti zdrave ćelije

by | 2 marta, 2020
devojka akne lepota

Često koristite hidrogen u različite svrhe. Kao sredstvo za saniranje žuljeva na stopalima, za sprečavanje i saniranje gljivičnih infekcija noktiju, za uklanjanje fleka ili akni, bubuljica i mitisera koji su izraženi na koži.

Hidrogen može pomoći u nekim situacijama kada su u pitanju bubuljice. Ali nemojte imati prevelika očekivanja, jer i sami znate da su bubuljice uporne i da ih se teško možete osloboditi, posebno ako  negde grešite sa negom lica. Često njegovo korišćenje može imati i neželjeni efekat isušivanja kože i uništavanja zdravih ćelija. Zato oprezno sa hidrogenom.

U nastavku saznajte šta to sve hidrogen za bubuljice može, a šta ne.

Od hidrogena ne očekujte čuda

Za početak, važno je da ne očekujete čudo od hidrogena. On može da pomogne, ali i da odmogne. Koristimo ga za sve i svšta, za posekotine, za manje rane, za ispiranje kod povreda. Ipak, sa njim, treba pažljivo da se rukuje, jer zaista može da isuši kožu lica i da napravi još veće probleme.

devojka lice lepota

Hidrogen koristite tek kad iscedite akne

Hidrogen za bubuljice je najbolje koristiti kad već napravite štetu i iscedite bubuljicu. On ne može da smiri upalu, ali može da ubije bakterije koje postoje na koži. Ako ste već morali da iscedite bubuljicu, onda bi bilo dobro da je sa nečim dezinfikujete. To može biti i alkohol, a može biti i hidrogen.

Hidrogen može da uništi zdrave ćelije

Mišnjenje o koristi hidrogena je podeljeno, jer osim što suši bubuljice on suši i zdrave ćelije oko njih. Dermatolozi su prestali da ga preporučuju 2012-te godine, jer su se složili da koliko god ima prednosti, toliko ima i mana. Najgore u svemu je što stradaju i zdrave ćelije, a unutrašnja upala može da se proširi.

hidrogen koza lepota

Ubija bakterije ali ne rešava sve probleme

Hidrogen uništava bakterije što je tačno, jer su bubuljice su skup bakterija, prljavštine i sebuma, pa je logično da ponekad iskoristimo. On može da pomogne u kritičnim situacijama, ali je najbolje koristiti sredstva koja su namenjena baš za bubuljice. Birajte što prirodnije proizvode koji su namenjeni baš vašem tipu kože.

Kako da koristite hidrogen u borbi protiv bubuljica

Problem akni ili mitisera se najčešće javlja u periodu puberteta, ali i kasnije, u danima pre ili posle ciklusa kod žena, ili pak prilikom izloženosti prljavštini. Natopite tufer razblaženim hidrogenom i namažete lice, pri tom voditi računa da hidrogen ne dođe u dodir sa obrvama, kako ih ne bi izbeleo. Isprite posle 10 minuta najpre mlakom, a potom i hladnom vodom. Tretman ponavljajte svakih nekoliko dana.

Foto: Guliver/Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.