Zimski bonton za negu usana: Pet pravila + pet preparata

by | 23 januara, 2017

Foto: Facebook/LabelloSrbija

Zimski uslovi imaju snažan uticaj na kožu usana jer je ona izuzetno tanka, svega 1/20 milimetra. Toliko je nežna da se kroz nju naziru krvni sudovi, zbog kojih usne i imaju specifičnu, ružičastu boju. Zato i ne čudi što je njihova koža najmanje otporna na oštre zimske uslove – suv vazduh, hladnoću i vetar. Efikasan način da se izborite sa ekstremnim vremenskim uslovima jeste redovna nega, koju treba ponavljati nakon svakog konzumiranja hrane ili tečnosti. Pratite naše smernice!

Foto: PR

1. Zaštitite usne od suvog i hladnog vazduha
Za razliku od ostatka lica, usne nemaju lojne žlezde kako bi obezbedile hidrataciju, te se isušuju znatno brže. A što su suvlje, to burnije reaguju na iritacije. Zato im je na suvom i hladnom vazduhu neophodna zaštitna i hidratantna nega. Labello Original,
obogaćen uljem jojobe i ši buterom, prirodno hidrira usne i čini ih neodoljivo mekim i glatkim. (182 din.)

Foto: PR

2. Nemojte ih oblizivati!
Deca ovo instiktivno rade. Kada je vazduh suv, oblizuju usne kako bi omekšala kožu i učinila je nežnijom. Ali, u zimskim uslovima, ovo će samo pogoršati situaciju. Usne će postati još suvlje i grublje i, pre ili kasnije, crvene i iziritirane. Rešenje se krije u negujućem balzamu, a poželjno je da on sadrži vitamin E, kao Labello medicinski SPF 15. On će pomoći koži da se brže oporavi i sprečiće isušivanje. (276 din.)

Kliknite na sledeću stranicu…

Foto: PR

3. Uvek imajte na umu: Prevencija je bolja od leka!
Poželjno je da ovo pravilo usvojite još u ranom uzrastu, kao i da bazirate svoj režim na preparatima za negu usana koji sadrže prirodne, hranljive sastojke. Oni će obezbediti usnama intenzivnu negu i zaštititi ih od isušivanja tokom zime. Jedan od njih je i Labello med & mleko koji čine usne neodoljivo mekim i glatkim. (248 din.)

Foto: PR

4. Ukoliko ste prehlađeni, posvetite usnama dodatnu pažnju
Kada smo prehlađeni ili imamo grip praćen kijavicom, primorani smo da znatno više dišemo kroz usta. Stoga usne trpe, a situacija se dodatno pogorša svaki put kada izduvamo nos. Zato je preporučljivo da što češće nanosimo hidratantni balzam, te na taj način održimo usne mekim i zaštitimo ih od pucanja. Idealan izbor je Labello hidratantni SPF 15 – njegova formulacija sa aloe verom podržava prirodne hidrirajuće procese u koži i čini usne nežnim i glatkim. (248 din.)

Foto: PR

5. Ne dozvolite da vas zavara zimsko sunce!
Usne nemaju prirodnu zaštitu od sunca. U zavisnosti od tipa kože, proizvode vrlo malo pigmentacije, za razliku od kože koja razvija zaštitni sloj. Zato, ukoliko ste krenuli na skijanje ili sankanje, nemojte zaboraviti na kremu za zaštitu od sunca. To je izuzetno važno budući da se sunčevi zraci odbijaju od sneg, što ih čini još intenzivnijim. Sjajni, beli, snežni pokrivač pojačava intenzitet UV zračenja i do 80 %. Zato je nega usana stikovima koji sadrže SPF više nego nego preporučljiva. I upamtite: čak ni oblačno vreme i izmaglica ne obezbeđuju 100 % zaštitu od UV zračenja. Neka vam se pri ruci nađe Labello medicinski SPF 15 ili Labello hidratantni SPF 15. I obavezno poklonite i svom dragom Labello za muškarce SPF 15.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.