Make up saveti: Kako da odaberete idealnu nijansu ruža

by | 10 marta, 2019

Opšte je poznato da svaka žena ima svoju beauty rutinu i kada je make up u pitanju, pa uopšte nije iznenađujuće što većina nas konstantno koristi iste make up proizvode, a najčešće jednu do dve nijanse ruža nosi u svom beauty neseseru.

Ruž važi za jedan od najmoćnijih make up proizvoda, jer u svega par poteza može transformisati naš izgled. Čak i ako se odlučite za jednostavan make up look, prava nijansa ruža, ostaviće efektan utisak.

Iako različiti make up look-ovi, zahtevaju različit odabir nijanse ruža, ponekad je teško odabrati nijansu, koja nam savršeno pristaje.

Savršenu nijansu ruža možete odabrati, tek kada odredite pod ton svoje kože. Ako niste sigurni kako da odredite pod ton kože, na dnevnom svetlu pogledajte koje su vam boje vene na ručnom zglobu. Plave i ljubičaste vene ukazuju na hladan pod ton, dok zelene ukazuju na topao. Ako ne možete da odredite tačnu boju svojih vena pod ton vaše kože je neutralan.

Ako je podton vaše kože hladan, odaberite tamnije braon i ljubičaste nijanse ruža. Kada želite crveni ruž, birajte nijansu narandžastog pod tona, a zaboravite svetle nijanse ruža.

Ako je pod ton vaše kože topao, ruževi crvenih i pink boja idealno će vam pristajati. Tamni tonovi ruža ne mogu se uklopiti u vaš prirodni izraz lica, pa se potrudite da ih izbegavate.

Ako imate neutralan pod ton kože, sve nijanse ruža možete nositi u svome neseseru i svaka od njih besprekorno će vam pristajati.

Pročitajte i…Make up saveti: Kako do savršeno iscrtanih obrva

Foto: @vivaluxury

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.