Make up saveti: Kako do savršeno iscrtanih obrva

by | 3 marta, 2019

Iako su oči prvo što primetimo na nečijem licu, make up artisti tvrde, da se fokus sada pomerio malo iznad očiju i da su savršene obrve, ono što će nam već na prvi pogled privući pažnju. Besprekoran make up look, nezamisliv je bez pažljivo iscrtanih obrva, a koliko su one ženama postale važne, govori i činjenica, da se svakodnevno barem po malo bavimo njihovim uređivanjem.

Nikad obrve nisu dobijale toliko pažnje, kao poslednjih par sezona, kada su u beauty svetu zauzele veoma bitno mesto. Tako danas, ne možete odgledati ni jedan make up tutorijal, a da ne primetite koliko pažnje obrvama devojke posvećuju.

S obzirom da obrve predstavljaju svojevrsan okvir za naše lice i našem pogledu daju posebnu dubinu, važno je posvetiti im dovoljno pažnje.

Za besprekoran izgled obrva, najbitnije je da pri ruci uvek imate pincetu i da uz to sa njom budete vešti.

Pored savršenog oblika obrva, veoma je važno i pravilno ih pripremiti za nanošenje make up-a. Kako biste obrve fixirali i svaku dlačicu zadržali na svom mestu, tokom celog dana, trebalo bi da koristite gel za obrve, sa malo pigmenta. Ukoliko želite jednostavan i prirodan make up, koji ne podrazumeva naglašene obrve, dovoljno je da ih raščešljate i fiksirate u željeni oblik.

Ako ipak želite da definišete i naglasite svoje obrve iscrtajte oblik olovkom za obrve i vodite računa da vam nijansa ne bude pretamna, jer to može izgedati neuredno.

Unutrašnjost obrva popunite senkom, jer ćete tako postići mnogo lepši i prirodniji efekat.

Kada je idealna olovka za obrve u pitanju, pored adekvatne nijanse, trebalo bi da obratite pažnju i na strukturu olovke, jer je najbolje da bude mekana, precizna i vodootporna.

Posebno prirodne obrve dobićete ako napravite ombre efekat, senkama za popunjavanje obrve i to tako da vam krajevi obrve budu tamniji, a počeci svetlije popunjeni.

Foto: @trendsoutfit

Pročitajte i…Make up savet: Kako da savršeno nanesete puder, ako imate problematičnu kožu lica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.