Makeup preporuke poznate šminkerke Ene Jović: Sve o veštačkim trepavicama

by | 7 avgusta, 2019

Sve više žena, želeći da pogledu daju što veću izražajnost, koriste veštačke trepavice. Kao i inače kad je šminka u pitanju, neke odaberu trepavice koje zaista daju takav efekat, a neke se zaigraju pa podsećaju na loše dizajnirane lutke. Da bismo izbegli greške Ena Jović, jedna od naših najcenjenijih šminkerki, priča nam kakve veštačke trepavice treba da odaberemo i kako da ih zalepimo.

 

Koliko veštačke trepavice mogu da doprinesu vašem izgledu, toliko mogu i da vam odmognu. Imajute u vidu da se ono bezbroj puta ponovljeno “manje je više” i ovde može primeniti. Ukoliko su prevelike i preguste, dobićete efekat “krila”, a oko će izgledati zatvorenije nego što zaista jeste. Zato birajte manje trepavice, ređe i “čupkastije”, jer one izgledaju najprirodnije, pa je samim tim i šansa da pogrešite manja. Takva su trepavice “Linse lashes”, koje se prodaju pod naivom “Ana”, kao i „Wispies“ firme „Ardell“.

Najviše volim pojedinačne trepavice, koje – kao što samo ime kaže – stavljam jednu po jednu. Ukoliko želim da postignem “otvorenost” oka, duže lepim na sredini, a kraće u uglovima oka. Kad je cilj podizanje oka, duže trepavice idu na kraj kapka, pa kako se približavam unutrašnjem uglu oka one postaju sve kraće. Trepavice se stavljaju na samom kraju šminkanja očiju.

Ako želite trepavice koje su “izjedna”, odaberite one sa tanjom trakom pri korenu trepavica, jer se bolje prilagođavaju obliku oka i lakše se lepe. Ukoliko su duže od vašeg kapka – skratite ih. Lepak je vrlo bitan, a ja uvek koristim jedan od ova dva – Duo Lepak ili Aura. Postoje u crnoj ili bezbojnoj varijante. Savet za početnike: Isecite trepavice na dva dela, pa polovinu zalepite na spoljašnji deo kapka.

Iste veštačke trepavice mogu da se koriste nekoliko puta, naravno ako ih stavlja ista osoba. Važno je oprati ih u mlakoj vodi i skinuti lepak od prethodnog puta.

Nikada ne nosim veštačke trepavice tokom dana, ali u našoj zemlji i u ovom vremenu prenaglašena šminka se smatra normalnom, a žene stavljaju “dugotrajne” veštačke repavice. Kad se to ima u vidu, jasno je da – ako baš želite – možete da ih nosite i tokom dana, ali treba da vodite računa da budu što diskretnije.

Pročitajte i…  Ombre usne – DA ili NE? Pročitajte šta o njima kaže šminkerka Ena Jović 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.