Makeup trendovi koje treba isprobati ove sezone

by | 10 novembra, 2020
Makeup trendovi

S obzirom na to da tokom velikog dela dana na licu nosimo zaštitne maske, kada je u pitanju šminkanje, treba se fokusirati na oči. Makeup trendovi za tekuću sezonu nezamislivi su bez oštrih poteza ajlajnerom, a za to su najbolje jarke, izražajne boje. Ako vam je dosadio onaj klasičan crni, vreme je da nabavite kobalt-plavi ajlajner.

Šminkeri smatraju da ta boja pristaje svima i ističe lepotu očiju bez obzira na njihovu boju. Crnom olovkom oivičite ivicu donjeg kapka (radi dubine), pa ispod donjih trepavica izvucite deblju liniju plavim ajlajnerom i u spoljašnjem uglu povucite je nagore. Na gornji kapak, gustom četkicom, nanesite senku odgovarajuće boje. Tako ćete fiksirati ajlajner i sprečiti njegovo razmazivanje. Potom nanesite na trepavice dva sloja crne maskare. Na kraju utapkajte tečni hajlajter na najistaknutiji deo jagodica, kao i na pregib nosa. Šminkanje završite hajlajterom u prahu koji ćete staviti na kapke, sve do unutrašnjeg ugla očiju. (Pročitaj: Šminkerski trikovi za žene starije od 40 godina)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brownbeautytalk 🇬🇧 (@brownbeautytalk) on

Kobalt-plavi ajlajner možete koristiti i za neke posebne prilike, kada imate veću slobodu da eksperimentišete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CLAUDIU BURCĂ (@claudiu.burca) on

Makeup trendovi – dominacija zelene

Ako uskladite boju maskare i ajlajnera, dobićete utisak dubine i izražajnosti. Nanesite zeleni ajlajner u nekoliko slojeva na unutrašnju ivicu donjeg kapka. Uklonite višak boje i, pomoću štapića za uši, obrišite delove kože na kojima se ajlajner razmazao. Kako bi se oči istakle, neka akcenat bude na donjoj ivici kapaka jer nanošenje u debljem sloju i na gornji kapak zapravo zatvara oko. Nakon stavljanja ajlajnera, na donje trepavice stavite zelenu maskaru, a na gornje prvo crnu, pa zelenu. Jagodice istaknite bronzerom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SHISEIDO (@shiseido) on

Za žene koje šminkanje ipak ne mogu zamisliti bez ruža, predlažemo onaj crveni, koji stvara osećaj dominacije. Pre njegovog nanošenja, namažite usne balzamom, a višak masnoće uklonite papirnom maramicom. Potom, iscrtajte ivice usana olovkom u boji ruža. Kao poslednji korak, nanesite ruž. Počnite od središnjeg dela usana, a potom povlačite poteze prema uglovima. Ostatak mejkapa na licu treba da bude neutralan kako bi usne bile u fokusu. Ovakav izgled idealan je za svaki dan i svaku priliku. Na lica nanesite toniranu hidratantnu kremu, a obrve stilizujte gelom. Trepavice diskretno istaknite jednim slojem maskare. (Pročitaj: Čim počne hladnije vreme usne vam ispucaju? Izbegnite to na ovaj način)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CHANEL BEAUTY (@chanel.beauty) on

lepotaizdravlje.rs stefanamer/Getty via Guliver, Instagram

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.