Mejkap by Vanja: Jednostavan način da šminkom istaknete usne u prvi plan

Kada mejkapom naglašavamo usne, važno je da ten bude besprekoran. Kako da to izvedete savetuje vas mejkap umetnica Vanja Radosavljević.

by | 23 aprila, 2021

Želela sam da vam ove nedelje pokažem kako da na prilično jednostavan način usne istaknete u prvi plan.

Kako šminkom da istaknete usne

Ten
Ten sam ujednačila puderom “L’Oréal True Match”. Korektor sam nanosila samo tamo gde je potrebno prikriti nedostatke, u minimalnoj količini. Zatim sam kremastim bronzerom i rumenilom vratila svežinu i toplinu licu. Ovaj način šminkanja tena itekako je pogodan za zreliju kožu.

Oči
Na oči sam nanela kremastu rozikastu senku kao bazu, a preko nje senku koja sadrži dosta šimera i sitnih šljokica. Kod senki tog tipa korisno je imati kremastu bazu, kako bi se dobila maksimalna pigmentacija i da bi se te sjajne čestice lepo zalepile na kapak.
Moja preporuka za senku: “Wycon Baked Single Eyeshadow” u nijansi “melange”. (Pročitajte i… Makeup by Vanja: Kako naneti savršen “double wing” ajlajner?)

Usne
Odlučila sam se za crveni karmin, ali uz ovaj izgled lepo idu gotovo sve intenzivne nijanse! Usne sam uokvirila hladnom, braon olovkom kako bih postigla konturu i puniji izgled, nakon čega sam nanela mat crveni karmin. Ovo je savršen način da istaknete usne.
Preporuka za olovku: “Rimmel” u nijansi “cappuccino”.

Rezultat je veoma jednostavna, a efektna šminka.

Vanja makeup

Vanja makeup

Vaša makeup umetnica Vanja Radosavljević

Vanja se šminkanjem bavi duže od decenije i za to vreme je prošla brojne edukacije. Bavi se i modnom (scenskom) šminkom, a njeni radovi upotpunjavali su modne revije brendova poput DQ i MonaLacko. Vanja veruje da se sa 20 minuta vremena i nekoliko ključnih proizvoda može napraviti čudo. Ubeđena je i da šminka ne treba da te maskira nego da istakne ono što je najlepše na tvom licu. Sada je rešila da svoje znanje i umeće deli sa čitateljkama portala lepotaizdravlje.rs.

lepotaizdravlje.rs