Menopauza: prekretnica koja nas poziva na brigu o sebi

by | 10 oktobra, 2018

Talasi vrućine, nesanica, razdražljivost… Ukoliko su vam sve asocijacije na menopauzu negativne, vreme je da vas razuverimo – uz pravu podršku, ovaj period u životu žene je samo još jedan, prirodan stadijum u razvoju. U njemu možete da se osećate drugačije, ali isto lepo, voljeno i negovano. Bez pauze!
„Do tada u potpunosti zdrava žena počinje da oseća talase vrućine, nesanicu, budi se po 20 puta noću da se presvuče, postaje razdražljiva, nervozna, depresivna, sve joj smeta… Često oseća bolove u kostima, mišićima, lakše se zamara, dobija u težini“.

Koliko vam je ovo poznato? Česte simptome menopauze na ovaj način opisala je prof. dr Svetlana Vujović, predsednica Srpskog udruženja za menopauzu i članica Svetskog odbora za menopauzu – tako posmatrano, nije čudno što se žene uglavnom ne raduju previše približavanju pedesetoj. Ipak, kako se očekivani životni vek produžava, tako one trećinu svog života mogu da žive u postmenopauzi. Menopauza se medicinski definiše kao fizička promena koja pogađa sve žene, a u koju one ulaze nakon što najmanje godinu dana nisu imale menstruaciju. Proces se najčešće dešava oko 50. godine, mada se može desiti u periodu između 45. i 55. godine. Na ovu promenu ne možete da utičete, ali itekako možete da izaberete kako ćete se prema njoj odnositi. Iz Vichy-ja zato stiže poruka: pedesete mogu da budu prelepo razdoblje u životu svake žene, a menopauza je normalan nastavak života, u kojem i dalje treba da budete zdrave, negovane, srećne i nasmejane!

Prof. dr Aleksandar Krunić, specijalista dermatologije i dermatohirurg sa Northwestern Univerziteta iz Čikaga, savetuje da se u perimenopauzalnom periodu, a i pre njega, obavezni pregledi kože vrše bar jednom godišnje. „Kako bi se koža pripremila za menopauzu, obavezna je pravilna nega – potražite proizvode prilagođene potrebama kože ovog životnog doba, koje sadrže kombinaciju aktivnih principa za lipidnu i hidratantnu nadoknadu, i koji mogu da stimulišu obnovu kolagenih i elastinskih vlakana.“
Osim toga što su Laboratorije Vichy posle 14 godina i 13 patenata razvile prilagođenu anti-age rutinu za negu kože koja odgovara na posebne potrebe kože u menopauzi – Neovadiol liniju proizvoda – napravljeni su i dalji koraci u razbijanju svih mitova o ovom poglavlju u životu žene. U okviru projekta #NemaPauze u menopauzi, Vichy je lansirao istoimenu platformu, koja će služiti kao vodič kroz sva pitanja sa kojima se žene suočavaju približavajući se pedesetoj. Cilj je jedan – pokazati da vam se, ni u menopauzi, ne nameće pauza – osim, naravno, kad god je vi poželite.

Na platformi, koja se nalazi na linku, pronaći ćete članke brojnih međunarodnih i domaćih stručnjaka na temu menopauze. Ovde ćete naići na savete o tome kako pomoću ishrane, pravilne nege i brige o sebi možete ublažiti neke od neželjenih simptoma, poput opadanja kose ili lica umornog izgleda. Platforma, istoimena Fejsbuk grupa i mogućnost postavljanja pitanja stručnjacima razvijeni su sa ciljem da shvatite kako se sa promenama ne suočavate same, već zajedno sa hiljadama drugih zadovoljnih žena, koje ne dozvoljavaju da im godine utiču na planove, snove i dobar osećaj!

#NemaPauze u menopauzi platforma doprineće da bolje razumete svoje telo i procese kroz koje ono prolazi u ovom periodu – prema stručnim mišljenjima, ovo je izuzetno važno za održavanje kvaliteta života. Osim stručnjaka, drugih žena i njihovih dragocenih saveta i iskustava, na vašoj strani su i proizvodi iz Neovadiol linije, koja uključuje obnavljajuću negu za zrelu kožu i kožu u menopauzi, serume za lice, kao i negu koja preoblikuje kožu vrata i dekoltea i ponovo ocrtava konture lica. U oktobru, imaćete izuzetnu priliku da se uverite u njihov učinak, kako će tokom celog meseca u apotekama i online apotekama biti aktuelna posebna promocija – uz kupovinu bilo kog Neovadiol proizvoda, dobijate na poklon Vichy neseser sa uzorcima proizvoda za negu kose i kože u menopauzi.

Menopauza je prirodan sled događaja, koji nas, kao i svaka druga prekretnica, podseća da se posvetimo brizi o sebi, i da sebe stavimo na prvo mesto. Pridružite nam se na društvenim mrežama i platformi, saznajte sve važne informacije o svom zdravlju, i primenite stručne savete koji će vam olakšati promenjenu svakodnevicu. #NemaPauze u menopauzi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.