Mjuing: Tehnika konturisanja lica koja je zaludela TikTokere

Da li ste čuli za mjuing?

by | 29 juna, 2021

Mjuing (engl. „mewing“) je tehnika držanja jezika pomoću koje nam vilica izgleda zategnutije, a sve je popularnija na društvenim mrežama.

Nakon brojnih trendova koje smo uočili na TikToku (poput „plesom do ravnog stomaka“ o čemu možete čitati OVDE), stigao je novi trend: mjuing. Ali, za razliku od prethodnih popularnih saveta, ovaj i nije tako štetan po naše zdravlje.

Šta je mjuing?

Ova praksa dobila je naziv po svom osnivaču, Džonu Mjuu, ortodontu iz Velike Britanije. On je, naime, verovao da deca mogu da izravnaju zube i da stvore bolje navike disanja uz pomoć ove tehnike.

Godinama, Džon je pacijentima predlagao facijalne i oralne vežbe i položaje, kako bi se ispravila vilična kost i oblik lica. A sada, mjuing je sve popularniji i na TikToku.

Kako se izvodi mjuing?

U osnovi, potrebno je da jezikom dodirujte gornju usnu duplju (zadnji deo tvrdog nepca). Cilj je da se stvori mesto u usnoj duplji kako bi se zubi pravilno rasporedili, a osoba počinje pravilnije i da diše.

@sammygormsI literally thought the only option left was fillers #jawline #chiseledjawline #jawlinetips #mewing #doublechin♬ Strawberry – Prod by Rose

Iako ova tehnika nije nikakva novost, odnedavno influenseri su počeli da koriste mjuing kako bi konturisali liniju brade, te „neutralisali“ podvaljak.

Da li mjuing zaista deluje?

Stručnjaci se slažu da bilo kakve vežbe facijalnih mišića mogu da promene izgled lica, ali samo na određen vremenski period. S druge strane, ukoliko se radi pogrešno, ova tehnika može da izazove bol u vratu i usnoj duplji.

lepotaizdravlje.rs Image Source/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.