Eksperti otkrivaju: Efikasne strategije za nanošenje anticelulit kreme

Pravilno nanošenje kreme protiv celulita pospešiće učinkovitost njenih aktivnih sastojaka. Evo kako to adekvatno da učinite...

by | 9 aprila, 2021
aticelulit krema

Neravnine i rupice na koži, koje nam narušavaju samopouzdanje, pogađaju većinu žena. Čak 80% pripadnica lepšeg pola suočava se sa nekim oblikom celulita, koji je posledica gubitka elastičnosti kože, loše cirkulacije i nagomilanih toksina.

Nažalost, kada se jednom razvije, celulit je veoma teško u potpunosti ukloniti. No, njegov izgled može se znatno poboljšati, te on učiniti manje vidljivim primenom različitih tehnika – korekcijom ishrane, vežbanjem, anticelulit tretmanima u estetskim centrima, kao i primenom adekvatnih preparata u kućnim uslovima. Ovoga puta fokus stavljamo na anticelulit kreme. Stručnjaci vam otkrivaju kako pravilno da je koristite. (Pročitajte i: Anticelulit dijeta: Jelovnik za pet dana)

5 ultimativnih pravila za primenu anticelulit kreme

  • Primenom profesionalnih tehnika masaže kod kuće podstaći ćete limfnu drenžu i pomoći aktivnim sastojcima da penetriraju u dublje slojeve kože. Počnite tako što će problematične zone istrljati četkom, kako biste podstakli cirkulaciju. Zatim se istuširajte – da biste zagrejali kožu.
  • Zuzmite određeni položaj – sedite prekrštenih nogu pa levom rukom utrljavajte kremu u desnu nogu i obrnuto.
  • Zagrejte preparat između dlanova, a zatim pokretima kao da mesite hleb masirajte butine od kolena nagore. Potom, štipkajte butne da biste podstakli cirkulaciju. Počnite sporim pokretima pa postepeno ubrzavajte kako biste izbegli pojavu modrica.
  • Na kraju, masirajte regije zahvaćene celulitom širokim, kružnim pokretima, a završite onim dugim i ravnim od zglobova ka srcu.
  • Ne zaboravite koliko je važna doslednost. Da biste primetili napredak, neophodno će biti da se ovakvog režima pridržavate najmanje 30 dana.

Anticelulit kreme: L&Z izbor

Neravnine i rupice na koži, koje nam narušavaju samopouzdanje, pogađaju većinu žena. Čak 80% pripadnica lepšeg pola suočava se sa nekim oblikom celulita, koji je posledica gubitka elastičnosti kože, loše cirkulacije i nagomilanih toksina. Nažalost, kada sejednom razvije, celulit je veoma teško u potpunosti ukloniti. No, nejgov izgled izgled može se znatno poboljšati i učiniti manje vidljivim primenom različitih tehnika – korekcijom ishrane, vežbanjem, anticelulit tretmanima u estetskim centrima, kao i primenom adekvatnih preparata u kućnim uslovima. Ovoga puta fokus stavljamo na anticelulit kreme i otkrivamo ih kako pravilno da ih koristite! 5 ultimativnih pravila za primenu anticelulit kreme •Primenom profesionalnih tehnika masaže kod kuće podstaći ćete limfnu drenžu i pomoći aktivnim sastojcima da penetriraju u dublje slojeve kože. Počnite tako što će problematične zone istrljati četkom, kako biste podstakli cirkulaciju. Zatim se istuširajte – da biste zagrejali kožu. • Zuzmite određeni položaj – sedite prekrštenih nogu pa levom rukom utrljavajte kremu u desnu nogu i obrnuto. • Zagrejte preparat između dlanova, a zatim pokretima kao da mesite hleb masirajte butine od kolena nagore. Potom, štipkajte butne da biste podstakli cirkulaciju. Počnite sporim pokretima pa postepeno ubrzavajte kako biste izbegli pojavu modrica. • Na kraju, masirajte regije zahvaćene celulitom širokim, kružnim pokretima,a završite onim dugimi ravnim od zglobova ka srcu. • Ne zaboravite koliko je važna doslednost. Da biste primetili napredak, neophodno će biti da se ovakvog režima pridržavate najmanje 30 dana. L&Z izbor NIVEA Q10 Multi Power 5 in 1Firming +Cellulite gel Thiomucase Anticelulit gel Shiseido Advanced Body Creator Super Slimming Reducer

Foto: PR

NIVEA Q10 Multi Power 5 in 1 Firming +Cellulite gel

Foto: PR

Foto: PR

Thiomucase Anticelulit gel

anticelulit krema

Foto: PR

Shiseido Advance Body Creator Super Slimming Reducer

 

lepotaizdravlje.rsIuliia Komarova/ iStock via Getty Images, PR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.