Nega iznutra: Pitali smo magistra farmacije koja je prednost suplementa za zdravu kožu, kosu, nokte…

by | 28 marta, 2022
za zdravu kožu, kosu, nokte

Magistar farmacije Mirjana Vujadinović nam je, ispred brenda Vallery, objasnila prednosti Opti Skin Form suplementa za zdravu kožu, kosu, nokte..

U ovom periodu godine neophodno je da u većoj meri vodimo računa o svom zdravlju, kao i o zdravlju kože, kose i noktiju. Svaka promena godišnjeg doba sa sobom donosi i neku vrstu adaptacije, a kao reakcija na promenu može biti suva koža ili opadanje kose.

Potreba za unosom dodatnih vitamina je veća, a da ne bismo svaki dan pili ’šaku tableta’, pravi izbor jeste adekvatan izbor vitaminsko-mineralnog kompleksa koji će zadovoljiti potrebu našeg organizma za svim neophodnim suplementima. Veliki broj suplemenata nam otežava da napravimo pravi izbor za nas, a često i ne obraćamo pažnju na sastav i specifičnosti koje su važne da bismo dobili efekat koji želimo.

Prednosti Opti Skin Form suplementa za zdravu kožu, kosu, nokte

Opti Skin Form je supplement koji u svom sastavu ima i odabrane elemente kojih nema dovoljno u našoj ishrani, a koji pozitivno utiču na poboljšanje stanja kože, jačanju kose i noktiju, poput crvene alge, bromelina iz ananasa i horele.

Crvena alga je bogata mineralima i polisaharidima, koji na kožu deluju hidrirajuće i umirujuće. Horela koja je izvor hlorofila, stimuliše sintezu kolagena i regeneraciju kože. Bromelin iz ananasa ima izvanredan efekat na obnavljanje ćelija kože, pogotovo kod osoba skonih rozacei i kuperozi. Takođe, Opti Skin Form u sastavu ima i kurkumu, koja osim što poboljšava pokretljivost zglobova, pokazuje odlično dejstvo u borbi protiv bubuljica i akni, ali i akni koje su posledica rozacee.

opti skin

Pored elemenata kojih nema u svakodnevnoj ishrani, neophodno je da vitaminsko-mineralni kompleks u svom sastavu ima cink, selen i vitamin E. Cink je mineral koji je organizmu bitan jer njegov nedostatak dovodi do opadanja kose, peruti i listanja noktiju. Cink učestvuje i u sintezi proteina u organizmu i bitan je za zarastanje rana.

Selen utiče na rad koštano-mišićnog, imunološkog, kardiovaskularnog, nervnog i endokrinom sistema. Sinergističkim antioksidativnim dejstvom sa vitaminom E štiti ćelije od oštećenja, a kombinacija cinka i selena ima pozitivan uticaj na imunološki sistem. Vitamin E neutralizuje slobodne radikale koji se stvaraju kao normalna posledica starenja, upotrebe cigareta, prekomernog izlaganja suncu i izlaganja solarijumu ili zagađenom vazduhu.

Opti Skin Form pored vitamina i minerala, sadrži i amino-kiseline, lizin i prolin koji predstavljaju gradivni element kolagena i stimulišu njegovu proizvodnju u koži i zglobovima. Koenzim Q10 pored svog antioksidativnog dejstva, učestvuje u procesu stvaranja energije u organizmu, a istraživanja su pokazala da se bolji efekat na koži postiže kada se unose gradivni elementi kolagena, kao mali molekuli, jer ih organizam bolje i lakše prepoznaje, i samim tim bolje i više resorbuje.

Takođe, važno je naglasiti da Opti Skin Form kompleks vitamina i minerala se nalazi u kapsulama, kao forma farmaceutskog oblika sa najmanje pomoćnih materija.

lepotaizdravlje.rsprimipil/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Promo