#BodyPositivity: Sve zavisi od ugla posmatranja!

by | 24 januara, 2017

Svi znamo da instagramerke znaju najbolje uglove. Uzmite kao primer fitnes blogerku Anu Viktoriju, koja je stekla milionsku publiku između ostalog i zahvaljujući tome što ume da se pred kamerom pokaže u najboljem svetlu.

Zahvaljujući društvenim medijima postali smo opsednuti potrebom da isfotkamo sve što sam se učini iole važnim ili zanimljivim, a mnogi su naučili cake zahvaljujući kojima na fotkama izgledaju (još) bolje nego uživo, bilo da je u pitanju tzv. vitki ugao ili vešto korišćenje alatki u Fotošopu. Ili kombinacija te dve stvari.

Međutim, mi “obični smrtnici” često uzimamo stvari zdravo za gotovo i divimo se instagram savršenstvu kao da je u pitanju dokumentarna fotografija.


Fitnes instruktorka i blogerka Ana Viktorija jedna je od hrabrih dama koje zastupaju #BodyPositivity trend (budite ponosni na svoje telo, kakvih god da je ono mera), a ona zna bolje nego iko kako stvari izgledaju pre nego što se izabere onaj jedan savršeni snimak koji će biti javno objavljen.

„Malo salca na stomaku, celulit, strije nisu nešto zbog čega treba da se pravdamo.”

Nedavno, ona je postovala dve svoje fotografije, snimljene verovatno u razmaku od svega nekoliko minuta. Na fotografiji s leve strane, ona pozira pred ogledalom. Njen stomak je potpuno ravan, deluje mišićavo, a generalni utisak o njenom telu jeste da je fit i veoma vitka. Na fotki s desne strane vidimo fitnes blogerku iz drugog ugla. Ovde ona opušteno sedi i ne pokušava da ispozira. Njeno telo deluje znatno manje mišićavo i punije (mada, podjednako lepo!).

Šta je poruka ove dve fotografije? Viktorija je to ovako objasnila: “Ja 1% vremena VS ja 99% vremena. I obe fotke mi se podjednako dopadaju. Dobri i loši uglovi ne menjaju našu suštinu. Malo salca na stomaku, celulit, strije nisu nešto zbog čega bi trebalo da se pravdamo.”

Ono što želimo da istaknemo ovim tekstom jeste sledeće: svoje telo treba voleti, vežbati i hraniti ga pravilno kako bi bilo što zdravije, kako bismo imali više snage i životnog elana, a ne da bi se uklopilo u bilo kakve stereotipe lepote. Dixi!

Pročitajte i… Ana Viktorija se ne stidi da pokaže da njeno telo ne izgleda uvek savršeno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.