Categories Telo

Borba protiv celulita: Ove metode PROVERENO rade!

Muškarci vole da kažu kako često ni ne primete celulit ili strije, ali, možemo li im verovati? Osim toga, svaka žena želi da je najpre sebi lepa i privlačna, a u toj misiji je gotovo uvek ometa ova dosadna pojava ispod kože.

Kako se pojam lepote menjao kroz vekove i decenije, zajedno s njim je i percepcija o tenu, koži, kilaži, pa i celulitu. Dok su dame šminkom prikrivale nedostatke, ali i nastojale da izgledaju prirodno, briga o telu im, čini se, nije bila važna kao danas. Akcenat je bio na obloj figuri i gracioznosti, a sam celulit se i vezivao za ženstvenost, što se i održalo na Istoku. Potom je usledio period zategnutog, savršenog tela, posebno propagiranog kroz magazine i fotošopirane fotografije.

Žene su stekle utisak da je takav model imperativ lepote i polako krenule u borbu protiv svih svojih nesavršenosti. Na meti je, naravno, i celulit o kojem smo pomno istraživali: možemo li da ga sprečimo, da li je genetski predodređen, koje su tehnike estetske medicine, postoje li čudotvorni preparati?

ŠTA (NE) ZNAMO O CELULITU?

Foto: Thinkstock

O tome kako nastaje, pisano je i pričano mnogo puta. Žene uglavnom prati sindrom kalimero, bilo da se u sebi ili naglas pitaju: Zašto se sve loše zakači za žene? ili Zašto ja imam celulit i opuštenu kožu, a ona nema. Ipak, sve to pada u vodu kada se suočimo s celulitom, koji se definiše kao deformitet ispod kože izražen zbog nagomilavanja masnoća i toksina, i kada je na redu njegovo eliminisanje.

S druge strane, psiholozi navode da žene često i negiraju prisustvo pomorandžine kore, uz komentar: Svaka žena ima celulit, posebno nakon tridesete godine, to je sasvim normalno! Na ovaj način, u glavi se (pod)svesno formira i slika da je celulit dokaz ženstvenosti, umesto muškobanjastog tela. Ono što mnoge ne znaju, jeste da on pogađa žene svih uzrasta i telesnih težina, tako da i mršavice mogu imati celulit, i da je pored zdrave ishrane i mnogo vode, potrebno delovati i na drugim nivoima. Tu su masaža, mikrocirkulacija, estetski tretmani, kao i preparati koji deluju površinski.

 

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA