Categories Telo

Hladi i hrani: Recept za domaći losion bez kojeg nećete želeti provesti leto

Celodnevno izlaganje suncu, so, hlor, vetar… samo su neki od razloga zbog kojih koži tokom letnjih meseci treba pojačana hidratacija. I zato joj ponekad nisu dovoljni gotovi losioni koje možete nabaviti u drogerijama i apotekama.

Foto: Thinkstock

Za negu kože u letnjim mesecima važe posebna pravila. Nakon dana provedenog na plaži najpre joj je potrebno temeljno čišćenje, zatim bogata hidratacija uz, naravno, unošenje velikih količina vode.

Standardni proizvodi za negu tela ponekad jednostavno nisu dovoljni, a savršeni kotel za hidrataciju možete napraviti i sami od svega nekoliko sastojaka.
U nastavku vam donosimo recept za losion za telo aromaterapeuta Anamarije Pažin Morović koji hladi i dubinski hrani kožu i brzo upija.
Badem, maslina ili ulje koštice kajsije hrane kožu, a hidrolat je odličan tonik koji se u jednostavnijoj varijanti može zameniti destilovanom vodom, objašnjava nam Pažin Morović i dodaje:

U nedostatku eteričnog ulja pepermint nane možete kombinovati samo maslinovo ulje i destilovanu vodu.

Pročitajte i… 6 grešaka zbog kojih koža prerano stari

Hladno ceđena ulja će nahraniti i najzahtevniju kožu.
Za letnje vreme savršena zamena za sve losione ili kreme za telo može biti hladno ceđeno kokosovo ulje. Nanosi se odmah nakon tuširanja na vlažnu kožu, a osim što hrani, poznato je da hladi telo spolja i iznutra.
Može se nanositi na kožu i kosu. Jedino se ne preporučuje nanositi ga na lice ako je koža izrazito masna.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA