Ovo je njena tajna: Kako je Tamara Kalinić za deset meseci smršala 10 kilograma?

by | 7 februara, 2020

Naša najpopularnija blogerka Tamara Kalinić otkrila je kako je za deset meseci smršala na zdrav način

Popularna blogerka Tamara Kalinić koja živi i radi u Londonu je prošle godina bila na 21. mestu liste najuspešnijih britanskih insfluensera. Sam pogled na njen Instagram otkriva mnogo toga, a zbog svog truda i rada da se istakne danas je jedna od priznatijih u pomenutom svetu.

Neko će reći kako je dobro obučena, a neko da ima savršenu liniju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara) on

Iako nikada nije imala problema sa viškom kilograma, nedavno je ispričala da je za deset meseci smršala deset kilograma. Zasluge za to ima režim 16:8 koji podrazumeva da dve trećine dana ne jedete, a u preostalih osam sati smestite sve obroke. Čim se priča o ishrani, odmah se postavlja i pitanje da li je to zdravo. Ukoliko niste znali, Tamara Kalinić je diplomirala farmaciju, tako da je sigurno imala dovoljno vremena da nauči šta jeste a šta nije zdravo, piše story.rs.

Evo šta je zapravo režim 8:16 pomoću kog je Tamara Kalinić smršala 10 kilograma

Kako bismo utvrdili verodostvojnost ovog režima, nutricionista Jovana Srejić Ferluga objasnila je šta podrazumeva ovaj režim ishrane kao i kakvi su njegovi benefiti.

Koncept 8:16 podrazumeva da se sva hrana unosi u periodu od 8h a da se 16h ne unosi ništa od hrane. Koristi od ovog režima su: snižava se nivo insulina, povećava se nivo hormona rasta, nivo noradrenalina (što povećava trošenje masti za energiju, a troši se masno tkivo) i oštećene ćelije se intenzivno zamenjuju novim. Režim koji je koristila popularna blogerka Tamara Kalinić poseduje i antikancerogena svojstva, utiče na zdravlje srca, smanjuje oksidativni stres kao i insulinsku rezistenciju. Ukoliko ste smatrali da ovaj režim predstavlja gladovanje, to svakako nema veze sa istinom.

Raspored pravite sami zavisno od toga kad započinjete s jelom a vaše telo će za vrlo kratko vreme videti sve dobre karakteristike koje nosi ovaj način ishrane. Kod Tamare Kalinić je upalilo.

Foto: Guliver/Gettyimages/Instagram/Tamara Kalinic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.