Categories Telo

Podmladite ruke u samo nekoliko koraka

Osim što najbolje pokazuju godine, ruke govore mnogo toga o jednoj osobi – koliko ona pazi na sebe, kakvim se poslom bavi, da li je zaljubljena… Iz svih tih razloga ruke uvek zahtevaju izvrsnu negu.

foto: ThinkstockPhotos
foto: ThinkstockPhotos

Pa, ako želite predivne ruke koje i dalje izgledaju kao da ste tinejdžerka, morate da radite sledeće:

Mažite ih maslinovim uljem

Maslinovo ulje je nezamenjivo. Poslužiće vam da napravite salatu, za održavanje omiljenih kožnih čizmica, ali i da pazite na svoje ruke.

Preko noći nosite tanke pamučne rukavice

Pre spavanja namažite debeli sloj losiona za kožu po vašem izboru, a zatim stavite pamučne rukavice koje ste kupili baš u tu svrhu. Uz rukavice, losion za hidrataciju neće imati kud, osim da se upije u vaš ruke, a i posteljina će vam biti pošteđena fleka.

Smanjite temperaturu kupke

Pretopla voda je neprijatelj kože. Vaše će ruke najviše uživati u mlakoj vodi, te prekinite sa hedonizmom i ugasite vruću vodu pre nego što vam se ruke smežuraju!

Nosite gumene rukavice dok čistite po kući

Znate kako kažu da je bolje sprečiti nego lečiti? Mi mislimo isto. Najbolji način na koji možete sprečiti starenje ruku jeste da ih na vreme zaštitite od svih negativnih spoljašnjih uticaja, kao što su hemikalije, prljavština, ogrebotine i slično. Zato, bez obzira na to da li perete sudove, farbate kosu ili radite u bašti, obavezno nosite gumene rukavice.

Hidratantnu kremu uvek morate imati uz sebe

To je jedno vrlo bitno pravilo. Vaše ruke uvek moraju biti hidrirane, nikad zapuštene, nikad suve, a u tome ćete uspeti tako što ćete odabrati kremu koja vam najviše odgovara (sa dobrim zaštitnim faktorom) i uvek je imati pored sebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA