Saznali smo sve što nas je zanimalo o nezi noktiju i nail trendovima

by | 11 maja, 2017

Koliko vam se puta desilo da posle letimičnog pogleda na nokte neke devojke ili žene, o njoj steknete određeno mišljenje. To je, na neki način, sasvim razumljivo, jer dužina noktiju, urednost, boja laka ili „dezen“ – toliko toga govore o nama. Imajući sve to u vidu, danas pričamo upravo o noktima, a naša sagovornica je Maja Boda, koja nokte mnogih dama čini lepšim.

Foto: Privatna arhiva

Kad je reč o nezi noktiju, koje su greške najčešće?
Žene često nokte skraćuju grickalicama ili makazicama, neretko tupim, što dovodi do listanja. Da bi što pre sredile nokte, uglavnom “preskoče” nanošenje baze, a ona ima veoma važnu ulogu, jer sprečava pigmente boje da dopru do nokatne ploče i “požute” je. Postoji “mit o mleku”, koji kaže da je ono veoma dobro za nokte. Nokat, u svojoj strukturi, sadrži samo 0,02% kalcijuma, što znači da kalcijum – osim što fizički ojačava površinu nokta – ne može trajno uticati na njegovu strukturu i kvalitet. Nokti, kao i kompletan naš organizam, nose genetski kod, te su unapred predodređeni i oblikom i čvrstinom, slično kao što je slučaj sa kosom.

Kad znamo da ćemo dan provesti kod kuće, da li da noktima damo “odmor od laka”?
Važno je imati u vidu da su oni orožnali sloj kože, koji NE DIŠE, pa – kao što ne pravite pauzu u farbanju kose – tako ni nokte ne treba da “odmarate”. Naravno, postoje situacije kada im je neophodan predah, ali to se čini kad su nokatne ploče oštećene i bolne, zbog neadekvatnih tretmana, koje su radile nestručne osobe.

Foto: Privatna arhiva

Koje boje lakova će biti moderne krajem proleća i tokom leta?
Kao i prethodne godine, primat imaju pastelne nijanse plave, zelene, roze i žute. Boje mesa, koje su čest izbor dama od stila, polako ali siugrno pronalaze svoje mesto u svetu mode. Viđamo ih na revijama, u editorijalima i na aktuelnim insta fashion stranicama.

Foto: Privatna arhiva

Da li su “dezenirani nokti” ostali u prethodnim sezonama?
Na svetskoj sceni se nail art vraća na velika vrata, ali u nešto drugačijem obliku. Geometrija je hit, a neki od nail tehničara su se poigrali različitim materijalima, pa na noktima možemo da vidimo figure napravljene od tanke bakarne žice, kao i imitacije mermera i pliša.

Trendovi, sigurno, nešto “kažu” i o dužini noktiju.
Kratki, ali uredni nokti su pravi izbor za ovu sezonu.

Pročitajte i… One znaju da zavode, a mi otkrivamo njihove tajne! 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.