Važno pravilo za skraćivanje noktiju koje se koristi u kozmetičkim salonim

by | 3 avgusta, 2020

I skraćivanje noktiju ima svoja pravila!

Mnoge dame dosta novca i pažnje posvećuju tome da imaju savršen manikir i negovane šake. Što i ne čudi! Sa njima radimo, njima mazimo naše najmilije… one su nam „pred očima“ svaki dan. Pa, zašto da ne budu lepe i sređene? Pod tim ne mislimo samo na duge nokte trendi boja, već i na one jednostavne, ali uredne, jer, složićete se, upravo oblikovanje čini manikir dobrim.

Zato, za sve dame koje o svojim noktima same vode računa, danas otkrivamo mali beauty trik. (Pročitaj: Sve što treba da znate o različitim stilovima noktiju i – koji je najbolji oblik za vas)

Važno pravilo za skraćivanje noktiju

Naime, da li ste znali za pravilo 90:10 koje se inače primenjuje u kozmetičkim salonima? Ono nalaže da se 90% nokta skraćuje makazicama, odnosno profesionalnom grickalicom, dok se preostalih 10% skraćuje turpijom za nokte. Za skraćivanje, koristite grickalicu za nokte ravnog oblika jer se njome mogu lakše dobiti različiti oblici nokta.

Nakon toga, nežno isturpijajte uglove noktiju koju će tako biti spremni za dalji manikir, odnosno za mazanje.

Nije komplikovano, zar ne?

Trikovi za manikir – kako da vam lak na noktima traje što duže

1. Na kratkim noktima lak se duže zadrži, pa iako ste ljubitelj dugačkih, skraćivanje noktiju bila bi dobra opciji kako biste postigli željeni cilj.

2. Kada turpijate nokte uvek to radite u jednom pravcu, a nikad napred-nazad, jer će tako biti podložniji listanju, a samim tim i guljenju laka sa noktne ploče.

3. Ruke perite mlakom vodom i blagim sapunom, a izbegavajte gel za dezinfekciju ruku jer sadrži alkohol u sebi. Pored toga što isušuje ruke, on negativno utiče na dugotrajnost laka na noktima.

4. Pre lakiranja noktiju, nikako ih nemojte potapati u vodu, jer se tako nokti natope. Zbog toga hoće da pucaju, a samim tim i brže ljušte. (Pročitaj: Kako sprečiti nastanak zanoktica, ali i kako sanirati štetu (ako do nje ipak dođe))

5. Kada odaberete lak koji želite da mažete, pre nanošenja obavezno prebrišite nokte vatom koju ste natopili u obično alkoholno sirće. Ovo će vam poslužiti da ukloniti sve ostatke prljavštine, drugih proizvoda, kao i prirodnu masnoću sa nokta. To su sve faktori zbog kojih lak traje kraće.

6. Odličan trik – zanoktice namažite vazelinom kako se lak ne bi “primio” na njih ukoliko pogrešite.

skraćivanje noktiju

7. Bazni lak je obavezan! A na vrhove noktiju ga nanesite u dva sloja, jer su vrhovi najpodložniji listanju i pucanju, piše pomenuti portal.

8. Lak stavljate uvek u što tanjem sloju, a sledeći sloj, ako želite intezivnu boju, stavljate tek kada se prethodni osušio.

9. Nokte sušite na hladnom vazduhu, fen će savršeno poslužiti za to.

10. Ne razmišljajte da preskočite zaštitni sloj koji daje sjaj.

11. Preko postojećeg laka na svaka 2 do 3 dana nanesite sloj prozirnog laka

12. Savet plus – Koristite ulje za nokte, jer ih tako štitite od i pucanja

 

lepotaizdravlje.rsGuliver/getty images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.