Tretmani kod kuće: Masaže koje smanjuju celulit

by | 5 avgusta, 2014

Dokazano najveći neprijatelj celulita uz zdravu ishranu, povećane količine vode i vježbanje je masaža. Stručnjaci kažu kako masaža protiv celulita da bi bila učinkovita ne sme biti blaga, a iako je pomalo neugodna, ne sme ostavljati masnice i oštećenu kožu.

borba protiv celulita

Da biste to sprečili, važno je da dobro nauljite noge i zadnjicu, područja na kojima se najčešće nakuplja celulit. Ulje je znatno bolji izbor od kreme, koja će se prebrzo upiti, pa će pokreti biti agresivniji, a koža osetljivija. Najbolje je uzeti ulje od bršljana ili badema, koji dokazano podstiču cirkulaciju te umanjuju celulit, ali nećete pogrešiti ni
s običnim baby uljem koje je znatno povoljnije.

Nanesite ulje od stopala do kolena kako biste poboljšali protok krvi kroz vene i kapilare. Svaki deo noge pokušajte masirati barem minut.

Masaža štipanjem
Štipajte prstima manja područja, ali i veća poput bokova, bedara i stomaka, kako bi krv došla do površine. Tako ćete izbaciti toksine.

Masaža ceđenjem
Opustite mišiće. Uhvatite delove kože obema rukama kao da cedite peškir. Na ovaj način masirajte bedra i problematična područja na bokovima.

Masiranje šakama
Šakama gnječite naslage celulita. Jačim stiskanjem razbićete masne naslage, pa će se i metabolizam bolje boriti protiv njih.

Izvor: 24.sata.hr, Đ.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.