Categories Telo

U pet do 12: Koje tretmane za telo možemo uraditi pre letovanja

Kako se u što boljem svetlu predstaviti na plaži i na ulicama grada u minimalnoj, letnjoj odeći? Kako se u poslednji trenutak rešiti viška kilograma – ne samo radi lepog izgleda, već u prvom redu zbog zdravlja? Kako ukloniti neželjene dlačice? O lipolizi i laserskoj epilaciji govori dr Tamara Todorović, lekar estetske medicine iz studija Dermaville.

Ova rubrika, koju na našem portalu možete pratiti svakog ponedeljka od 12 h, realizovana je u saradnji sa emisijom Infoklinika koja se emituje nedeljom od 11 sati na kanalu Pink 3.

Foto: Thinkstock

Infoklinika: Šta to možemo da uradimo u poslednji trenutak, da budemo zadovoljni kada se na plaži skinemo u kupaći kostim?

Dr Tamara Todorović: Ukoliko imate nekoliko kilograma viška, preporučljivo je da uradite lipolizu. Iako se ova procedura obično radi u serijama od 3 do šest tretmana, već i posle jednog tretmana možemo imati nekoliko centimetara manje u obimu, tačnije od 3 do 5 cm, što nije zanemarljivo.

Svakako je preporučljivo da se lipoliza kombinuje sa primenom Venus Legacy aparata.

Ukoliko, pak, želite da se rešite neželjenih dlačica sa tela, preporučujem medicinski laser Lumenis LightSheer Desire.

Infoklinika: Da pojasnimo, u pitanju je medicinski laser najnovije generacije, potpuno bezbolan. Koji je interval dolaženja na epilaciju?

Dr Tamara Todorović: Idealno je raditi kada je dlaka u aktivnoj fazi rasta, što znači da se tretman ponavlja nakon četiri do 6 nedelja, kada je telo u pitanju, a dve do 4 nedelje kada je lice u pitanju i potrebno je uraditi seriju od tri do 5 tretmana.

Infoklinika: Šta je lipoliza?

Dr Tamara Todorović: To je medicinska injekciona procedura kojom dolazi do topljenja lokalizovanih masnih naslaga. U tretiranim regijama, kao što su stomak, bokovi, noge, kolena, smanjuju se obimi nastali nagomilavanjem masnih naslaga. Može se tretirati i lice, regija podvaljka. Procedura se izvodi korišćenjem tankih iglica i ubrizgavanjem lipolitika direktno u lokalizovane masne naslage. Potrebno je uraditi seriju od tri do 6 tretmana, koji se izvode u vremenskom intervalu od tri do 4 nedelje.

Infoklinika: Postoje li neki tretmani sa kojima lipoliza može da se kombinuje?

Dr Tamara Todorović: Idealno je nakon lipolize da se radi i limfna drenaža, kako bi se izbacio višak tečnosti iz organizma. Ona može biti ručna ili aparaturna. Moja preporuka je da se radi kombinacija lipolize i aparata Venus Legacy, koji predstavlja 4D radiotalasni lifting u okviru koga imamo sukciju koja u stvari vrši limfnu drenažu.  

Kompletan razgovor pogledajte u novoj epizodi emisije Infoklinika.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA