Odaberite savršenu mirisnu notu za sebe prema tipu svoje kože

by | 21 jula, 2019

Iako nam se u početku dopadne parfem, koji uz sve što nas krasi, samo dodatno pojačava pozitivan utisak, vremenom, naš odabir parfema, doslovno prerasta u ogledalo našeg karaktera. Baš zbog toga što vremenom postaje naš lični pečat, bitno je da pažljivo odaberemo svoj parfem, a da bismo to uradili na ispravan način potrebno je da poznajemo svoj tip kože.

Činjenica je da se miris parfema drugačije ponaša na različitom tipu kože, pa ste sigurno primetili da vaš omiljeni parfem na vama miriše drugačije nego na bilo kom drugom. Svako od nas ima nešto drugačiji sastav kože, pa je bitno da znate, koja mirisna nota odgovara vašem tipu kože.

Masnijoj koži prijaju citrusne note, koje daju osvežavajuć miris, ali i prijatan osećaj nakon nanošenja parfema. Prirodna ulja koja proizvodi taj tip kože omoguđavaju citrusnom mirisu da traje što duže i ostaje svež. Ovom tipu kože odgovaraju i cvetni mirisi, a u kombinaciji sa citrusnom notom, reč je o senzualnom parfemu, u kome ćete uživati tokom toplih letnjih dana.

Suva koža nije baš dobar saveznik parfemima, jer ne zadržava uspešno mirise. Ovaj tip kože ne sadrži prirodna ulja, sa kojima se miris može povezati, pa parfem veoma brzo isparava sa kože. Za ovaj tip kože idealne su duboke, intenzivne i orijentalne note. Ovakvi parfemi su simboli elegancije i prefinjenosti.

Posebno je teško odrediti mirisnu notu koja savršeno odgovara osetljivoj koži. Naravno, obično ćete prvo odabrati parfem sa prirodnim sastojcima, ali to nije nužno najbolje rešenje, jer ovakvi parfemi sadrže mnogo alergena, koji mogu izazvati reakciju naše kože. Idealni parfemi za ovaj tip kože su oni cvetni, nežnih nota, a kako biste sprečili reakciju kože na alergene, najbolje bi bilo da parfem nanosite na kosu i odeću, kako bi miris ostao intenzivan tokom celog dana.

Foto: @vivaluxuryblog

Večita dilema: Da li korektor ide pre ili posle pudera?

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.