Olapex: Kako deluje na kosu i zašto o ovom tretmanu priča ceo svet

by | 14 novembra, 2021
Olapex

Olapex je tretman za negu kose koji je proteklih decenija toliko popularan, da se jedan tretman danas proda na svakih pet sekundi. 

Tretman kose o kojem ne prestaje da se priča već godinama, preporučuju ga svetske zvezde i – manje-više – svaka osoba koja ga je isprobala je, naravno – Olaplex.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели OLAPLEX (@olaplex)

I ne, to nije samo prolazna moda, već je Olaplex napravio svojevrsnu revoluciju. I ne deluje da će se tu išta promeniti, posebno ako često farbate  kosu, koristite presu, uvijač ili fen. I to Olaplex uspešno radi već deset godina, a danas se Olaplex Nr. 3 proda svakih 5 sekundi u svetu.

Olapex – kako zapravo deluje na kosu?

Iza ovog proizvoda stoji nauka, ali pojednostavljeno – tretman leči  kosu iznutra. Sadrži patentirani aktivni sastojak koji na molekularnom nivou pronalazi prekinute veze u vlasima i popravlja ih. S obzirom na to da kosa može biti oštećena usled hemijskih, toplotnih i mehaničkih faktora, Olaplex radi na jačanju tih veza i na njihovom povezivanju. Iako vam se može činiti da je i regenerator dovoljan po tom pitanju, Olaplex ide korak dalje te dubinski hrani kosu. I možda nećete s njim dobiti svilenkasto meku kosu, ali zdraviju, bez ispucalih krajeva – svakako hoćete. Obećava rezultate koje brzo pokazuje potpunom transformacijom kose, zbog čega mu se korisnici konstantno i vraćaju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели OLAPLEX (@olaplex)

Što je zapravo Olaplex tretman?

Olapex  je jedinstveni tretman kose  nastao nakon višegodišnjih temeljnih istraživanja. Ne sadrži silikone niti ulja i potpuno je drugačiji od ostalih proizvoda jer mu je cilj da veže popucale veze u vlasima za vreme i nakon određenih hemijskih tretmana za kosu. On sprečava oštećenje i pucanje kose. Takođe može pomoći da od izuzetno tamne boje dobijete svetloplavu ili platinastu i to bez oštećenja koja inače ovakve drastične promene prate. Sama procedura se sastoji iz tri dela, od kojih se prva dva obavezno rade u salonu, dok je treći moguće odraditi i kod kuće. Kombinujući ta tri koraka, Olaplex garantuje da je procenat oštećenja kose nakon bojenja 0 %. Stručnjaci konstantno ističu da je ovo definitivno najbolje sredstvo za oporavak kose koje se do danas pojavilo na tržištu.

Pročitajte i… Kada zaista treba otići na šišanje?

Koliko često raditi tretman i da li je on namenjen ponajpre za blajhanu kosu?

Ako kosu često bojite, Olaplex vam je neophodan jer blokira boju vaše kose i sprečava da izbledi, a istovremeno popravlja i oštećenja izazvana hemijskom bojom. Zbog toga, kosu možete češće bojiti bez straha od oštećenja. Dovoljno je svega 15 minuta tretmana da biste primetili da vam je kosa jača, elastičnija i zdravija, bez obzira na boju. Tretman je najbolje koristiti pri svakom farbanju kose, a možete ga kupiti i kod svog frizera. Treći korak možete uraditi i kod kuće prema upuststvima  frizera s obzirom na ono što je potrebno vašoj kosi.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели OLAPLEX (@olaplex)

Koja je budućnost Olaplexa?

Logičan korak dalje, nakon što već ceo svet bruji o ovom proizvodu, bio je da će brend proširiti svoju ponudu na ostatak beauty i wellness industrije, pretežno kada je nega kože u pitanju. Ako realno pogledamo, to bi bio odličan potez s obzirom na poverenje koje su stekli kod svojih kupaca.

Iako brend nije javno još pričao o konkretnim planovima za naredni period, najavili su da će se svakako širiti i da će biti reč o clean beauty proizvodima. Nakon što smo već toliko dobro upoznali brend, nekako ne sumnjamo da rade na formuli koja će obećavati slične stvari koje radi i Olaplex, samo za kožu – potpunu obnovu i regeneraciju kože.

Priredila: Lana Biželj

Tekst originalno objavljen na: ljepotaizdravlje.hr

lepotaizdravlje.rs Prostock-Studio/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.