Reč stručnjaka: Kada je pravo vreme za upotrebu kreme za predeo oko očiju?

by | 26 novembra, 2019

Oči su prvo područje na kojem možete primetiti prve znake starenja. One će prve pokazati naše neispavane noći, oštećenja od sunca, žmirkanja, linije od smejanja i mrštenja, izraženu mimiku dok govorite. Kada je reč o nezi tog područja, često se javlja nesigurnost oko proizvoda koje bismo trebali da koristimo, jer krema koju koristimo u dvadesetim, neće odgovarati nešto zrelijoj koži.

Koža oko očiju definitivno zahteva delikatnu i posebnu negu. Kreme za ovaj predeo je potrebno pažljivo izabrati i prilagoditi vašem životnom dobu, tipu i strukturi kože. Ženama je često komplikovano da samostalno izaberu anti-age kremu i odrede koja nega baš njima odgovara. Da li je dovoljno samo hidrirati područje ili ipak krenuti sa intenzivnom i koncetrovanom anti-age negom? Da li postoji nešto kao “suviše rano za anti-age kremu” ili je poželjno krenuti ranije? Kako bismo saznali tačne odgovore na ova pitanja, konsultovali smo se sa doc. Dr. Brankom Marković, anti-age lekarom.

dr Branka Marković Foto: privatna arhiva“Koža oko očiju je izuzetno tanka, i jako osetljiva na spoljašnje agresore, pre svega na sunce. Sa obzirom na to da bore oko očiju nastaju upravo zbog mimike, već sa prvim znakom pojave bora u dvadesetim godinama takozvanih ’svračije nožice’ ne treba se ustručavati da kupite anti-age kremu za predeo oko očiju kao i da probate mezoterapiju, biorevitalizaciju ili neki drugi neinvazivni tretman” istakla je dr. Branka Marković.

Kako negovati predeo oko očiju u ranim dvadesetim godinama?

Za žene u dvadesetim, nega kože treba da se zasniva na prevenciji i najvažnije je da koristite dobru kremu za područje oko očiju.

Dvadesete su pravo vreme da u svoju rutinu uvedete posebnu kremu predeo oko očiju. Ova tanka koža se razlikuje od one na licu, te joj je potrebna posebna nega, a vaša krema za lice može biti preteška ili prejaka za okoloočni deo. Prema tome, birajte kreme gel teksture, koja vas neće zamastiti.

Takođe, krema za predeo oko očiju je posebno važna ako se šminkate često, jer jaki korektori, kojima prekrivate podočnjake, mogu isušiti ovu nežnu, a znamo da isušena koža dovodi do pojave bora.

L&Z preporuka: Bitno je da krema ne bude previše agresivna na ovom nežnom području. Na pragu dvadesetih kupujte kremice koje će nežno hidrirati područje oko očiju, i koje će odložiti pojavu prvih bora. Ukoliko na vreme krenete sa kvalitetnom negom, koristite proizvode koji sadrže hijaluronsku kiselinu (za sprečavanje pojave prvih bora), kofein (ublažavanje tamnih kolutova oko očiju), ili slične sastave koji su dokazano efikasni u anti-age medicini, dočekaćete tridesete i četrdesete sa što manje bora.

#L&Zbeautyfavorit: Krema za predeo oko očiju Vichy Mineral 89 eyes koja sadrži hijaluronsku kiselinu prirodnog porekla, Vichy mineralizovanu termalnu vodu i čist kofein, koji čini vaš pogled svežim, odmornim, uglačava tanke bore, hidrira i smanjuj tamne podočnjake.

 

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.