Categories Lepota

Saveti za brijanje: Uz ove beauty savete izbeći ćete iritaciju bikini zone

Leto je napokon tu, a sa njim je počela sezona kupanja, što podrazumeva adekvatnu depilaciju i negu bikini zone, kako biste se na plaži osećale prijatno i izgledale besprekorno. Veoma je vežno da prilikom brijanja bikini zone pratite nekoliko osnovnih pravila, koja će vam znatno olakšati sve dobro poznate posledice u vidu crvenila, iritacije i uraslih dlačica.

1. Investirajte u kvalitetan brijač

Kvalitet brijača je osnovni preduslov za smanjenu iritaciju bikini zone. Idealan brijač podrazumeva veći broj oštrica, od 3 do 5, kako biste pojačali efikasnost brijanja i na taj način smanjili iritaciju kože i mogućnost samopovređivanja.

2. Pripremite bikini zonu za brijanje

Pre nego što počnete da se brijete, vodite računa da budete izloženi vodenoj pari i toploj vodi neposredno pred proces brijanja. Na taj način površinski sloj kože će omekšati, što će olakšati uklanjane dlačica i smanjiće rizik od iritacije. Nakon kupanja, grubom stranom peškira istrljajte područje bikini zone, kako biste sprečili intenzivno urastanje dlačica.

3. Koristite gel penu za brijanje

Jedan od osnovnih problema iritacije je nedovoljno korišćenje proizvoda za brijanje, usled čega štetite površinskom sloju vaše kože, a na taj način dodatno iritirate kožu. Zato je važno da koristite gel penu za brijanje, koju ćete u bogatom sloju naneti na bikini zonu, kako bi brijač jednostavno klizio.

4. Obratite pažnju na tehniku brijanja

Način na koji se brijete u mnogome bi mogao da umanji stepen iritacije nakon brijanja. Tokom brijanja, pređite preko dlaka u smeru njihovog prirodnog rasta i ponovite postupak.

5. Umirite kožu nakon brijanja

Kako biste sprečile upalu bikini zone, nakon brijanja, stavite hladne obloge na bikini zonu i ostavite ih tako nekih 10-ak minuta. Nakon toga nanesite kremu ili ulje na biljnoj bazi, koje će umiriti iziritiranu kožu.

6. Očistite brijač nakon brijanja

Nakon brijanja operite brijač toplom vodom, kako biste ga dezinfikovali, odložite ga na suvo i toplo mesto, kako ne bi pokupio bakterije koje se mogu nakupiti u tušu. Takođe važno je da znate da bi trebalo da promenite brijač nakon maksimum 7 korišćenja.

Foto: GettyImages

Letnja beauty nega – 4 neizostavna koraka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA