Categories Lepota

Efikasni saveti za brži rast kose

Naša kosa u proseku poraste 1,5 cm na mesečnom nivou. Međutim, većina žena se žali na spor rast kose. Ne brinite, postoji nekoliko efikasnih načina na koje možete podstaći brži rast kose.

Brži rast kose možete izazvati na sledeće načine:

1. Zdrava ishrana

Zdrave namirnice hraniće vaše ćelije i na taj način uticaće na prirodno brži rast i bolji kvalitet vaše kose.

2. Odgovarajuća nega

Proizvodi  koje koristite prilikom pranja kose, veoma su važni za njen kvalitet. Neka jedan od osnovnih proizvoda za negu kose bude veoma hranljiva maska. Ne zaboravite sprej koji će kosu štititi od toplote, kojom je izlažete prilikom stilizovanja i hranljivo ulje za suvlje vrhove. Ovi proizvodi adekvatno će hraniti vašu kosu i uticaće na njen brži rast.

3. Češljanje

Odaberite široku četku sa dugim zupcima,  koja će lako prodirati kroz vašu kosu i neće je lomiti. Kosu uvek češljajte od vrhova prema temenu. Adekvatno češljanje uticaće na kvalitet i rast vaše kose.

Da bi kosa bila zdravija i negovanija, obratite pažnju na njenu negu i sačuvate je od nepotrebnog lomljenja i oštećenja.

Pročitajte i…Savet za savršenu kosu: Koristite različite četke za češljnje

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Thinkstock

 

1 komentar

  1. pravilna nega kose je vazna ne ponekad samo, nego svaki dan i svaki put kad je peremo, cesljamo i susimo. takodje je vazno ne drzati kosu stisnutu u rep i pundju svaki put, jer se zateze dlaka i vremenom oslabi i lakse puca ako jace pocesljamo….hvala na ovim savetima, zdrava kosa je i lepa kosa, pozdravcic 🙂
    radujem se novom broju uskoro heheh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA