Savremeni minival: Džejmi King vraća ovaj hair trend

by | 13 juna, 2021

Najnoviji hair trend u Holivudu probudiće u vama nostalgiju. Džejmi King je poslednja u nizu zvezda koja je napravila minival i svi su opsednuti rezultatima.

Naime, glumica je na svom Instagram profilu dokumentovala ceo proces prelaska na minival. Ono što je priznala jeste da je u pitanju prvi mini val otkako je imala 9 godina!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jaime King (@jaime_king)

Idejni tvorac mini vala bio je nemački frizer Karl Nesler koji je ovu frizuru predstavio svetu 1905. godine. Isprva je za kovrdžanje kose korišćena mešavina kravljeg urina i vode, a (na sreću) razvojem tehnologije, danas postoje hemikalije koje trajno (ili polutrajno) kovrdžaju kosu. (Saznajte i… Kako da ukrotite neposlušne kovrdže)

Minival je bio veoma popularan 80-ih i 90-ih godina prošlog veka, a donedavno, ovu frizuru pominjale su samo bake, koje nikada nisu prestale da idu na „trajnu“. Iako smo mislili da je ovaj trend ostao negde zakopan u prošlosti, sve se više poznatih dama odlučuje se na kovrdžanje kose na ovaj način.

Kako negovati minival?

Ovakva frizura zahteva posebnu negu. Pored preparata za kovržavu kosu (šampona i kreme za lokne), nabavite fen s difuzerom.

Farbanje kose odložite za sedam dana od pravljenja minivala. Kosu nemojte češljati već je prstima razdvojte po potrebi. Sama frizura traje od dva do tri meseca.

lepotaizdravlje Gregg DeGuire / Stringer/ Getty Images Entertainment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.