Categories Lepota

Skin care saveti: Da li je području oko očiju potrebna posebna nega?

Tokom stresnih dana, kada smo nenaspavani i iscrpljeni, veoma je teško da sakrijemo tragove umora na svom licu. Posebno nas natečeni i potamneli podočnjaci odaju, tokom perioda u kome ne stižemo da se naspavamo i priuštimo sebi neophodan odmor. Iako smo svesni da su podočnjaci jedno od najosetljivijih područja na našem licu, često ne dobijaju adekvatnu negu.

Kada je nega lica u pitanju, svakodnevna rutina uključuje nekoliko neizostavnih beauty koraka, od kojih je nega okoloočnog područja neizostavna.  Naša koža lica ne ponaša se isto na svim svojim područjima, pa je važno da svakom delu lica pružite adekvatnu negu. Koža u predelu oko očiju osetljivija je i tanja u odnosu na celo lice, pa je posebno važno da joj posvetite pažnu i negujete je na adekvatan način, kako biste svom licu povratile svež i odmoran izgled.

Krema za okoloočno područje bi trebalo da bude neizostavni deo vaše beauty rutine, ali ne bi trebalo da njome tretirate ostatak lica, jer u sebi sastoji agresivne sastojke, specifikovane za osetljivu kožu. Detaljno očistite celo lice, pa namažite kremu na područje oko očiju, kako biste smanjili tamne podočnnjake i natečenost kapaka. Krema za okoloočno područje, daje vašoj tankoj koži elastičnost i punoću, hladi je i vraća joj sjaj. Pri nanošenju ove kreme, veoma je važno da budete nežni prema sebi, kako ne biste oštetili ovo osetljivo područje, zato kremu blago utapkajte, kako bi je koža lagano upijala tokom cele noći i kako biste se ujutru probudili sveži i blistavi.

Foto: @thevivaluxuryblog

Večita dilema: Da li korektor ide pre ili posle pudera?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA