Categories Šminka

Dobro čuvane tajne šminkanja koje će vas zadiviti

Svako malo naletimo na neke savete vezane za šminkanje i negu lepte o kojima do tada nismo čuli, a ponekad se oni najbolji kriju tamo gde ih nikada ne biste tražili: u kuhinji, pa čak i u kancelarijskom stolu. Zato vam savetujemo da nas dobro poslušate, jer ovo su makeup trikovi koji će vam uštediti vreme, a bogme i platu.

foto: ThinkstockPhotos
foto: ThinkstockPhotos

Povećajte volumen usana zahvaljujući starom vizuelnom triku

Sve što vam treba je hajlajter. Ako ga nanesete na rubove usana, naročito na gornju usnu, vizuelno ćete im povećati površinu i delovaće bujnije. Radi se o prostoj optičkoj iluziji. Nanesite ga kao i običnu olovku za usne, pomalo protrljajte prstom i nemojte preterivati sa njim.

Masirajte lice da sprečite bore

Dakle, osim što je jako prijatna, masaža lica je ujedno i odličan način da usporite starenje kože i podarite joj onaj specijalan sjaj. Jednostavno nanesite par kapi seruma za lice pored uglova očiju i masirajte maksimalno 5 minuta.

Čuvajte stare četkice od maskare jer će vam kad-tad ponovo zatrebati

Na primer, za piling usana. Posle pilinga će izgledati bujno i zavodljivo pa vam savetujemo da to ponekad uradite pre spremanja za izlazak. Četkica od maskare je dovoljno meka i mala da obavi taj posao kako treba, a sve što treba jeste da je dobro operete posle upotrebe, kada vaša maskara više ne bude valjala. Piling, tj. trljanje usana ćete obaviti tako što ćete prethodno na njih naneti balzam za usne, a zatim laganim potezima četkicom skinite mrtve ćelije sa kože.

foto: ThinkstockPhotos
foto: ThinkstockPhotos

Proverite svoju kancelarijsku opremu

Jeste li znali da savršeni cat eye možete postiči uz pomoć sasvim običnog kancelarijskog predmeta, post-it papirića? Naime, mnogi tvrde da su post-it papirići savršeni za upotrebu pri šminkanju jer su dosta savitljivi, a onaj lepljivi deo vam se neće tako lako pomeriti sa kože. Prislonite ga uglu oka, namestite onako kako želite da vam cat eye ide i povucite liniju. Ništa lakše! A kasnije će se svi piptati kako imate tako preciznu ruku…

Čuvajte konzerve od gaziranih pića

Svakog jutra, još dok se ne razbudite, izvadite limenku iz frižidera, obrišite dno i stavite ga na lice kako bi smanjili natečenost očiju. Isto možete učiniti i sa metalnim kašičicama, ali dobra stvar kod limenki je to što njih već imate u frižideru hladne. Takođe, limenke možete reciklirati i koristiti za skladištenje šminke.

Naglasite oči, ali bez maskare

Mislite da je to nemoguće? Pa, iskusni profesionalci imaju jedan specijalan trik. Dakle, sve što vam je potrebno jeste uvijač i providna gel-maskara koja će trepavicama pružiti sjaj, a opet im očuvati prirodan izgled.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA