Categories Šminka

Glamurozno, vamp i tako moćno… Našminkajte se kao Jelena Tomašević!

Brankica Treskavica, novinarka "Lepote i zdravlja"
Brankica Treskavica, novinarka “Lepote i zdravlja”

Obradovali smo se kad smo videli u kojoj meri vas je, prošlog ponedeljka, zainteresovala rubrika u kojoj nam je Nena Ilić ispričala kako je našminkala Ninu Janković. Zato smo odlučili da svaku radnu nedelju počnemo jednom takvom make up pričom. Današnja je podjednako zanimljiva kao i prethodna, jer nam Marko Nikolić objašnjava kako je našminkao Jelenu Tomašević Bosiljčić za snimanje spota “Vertigo”.

Nisu izostali ni saveti kako da ovaj stil prilagodimo sebi.

Podlogu čini Infalloible Loreal 24h long stay puder. Odabrao sam ga zato što najduže traje, a za snimanje spota je to vrlo važno. Za privatne prilike predlažem Ttrue Match, koji se najbolje prilagođava tenu. Nije “težak”, a kao što njegovo ime kaže – pogađa nijansu svake kože.

Foto: Miloš Nadaždin
Foto: Miloš Nadaždin

Kad šminkam Jelenu konturiranje je vrlo bitno, jer se njime dobija fina oštrina crta. Za nju je idealan klasičan konturing, koji podrazumeva isticanje jagodica, tako što se obrazi čine uvučenijim, a radim i senčenje nosa. Upravo zbog toga je često porede sa Džej Lo.

Na kapcima su ljubičaste senke, jer su one veoma lep kontrast smeđim očima. Uz njih smeđe oko izgleda svetlije i prodornije. Odabrao sam Colour fusion eyeshadows paletu 10 Cygne Noir, a tu je i crni krejon, kojim sam pojačao efekat.

Pročitajte i… Našminkaj se kao Nina Janković

Budući da govorimo o šminkanju za snimanje spota, logično je što sam upotrebio veštačke trepavice. Međutim, za svaki dan i “obične” izlaske dovoljna je maskara sa kolagenom, koja dlaku čini debljom, pa samim tim i trepavice izražajnijim. Dopada mi se Voluminous® Power Volume 24H.

Ukoliko niste zadovoljni svojim trepavicama, razmislite o “mini valu”, koji ih dugoročno savija. Dobro rešenje je i nadogradnja (ne ugradnja!), jer se u tom slučaju dlačice lepe na vrh vaših trepavica, čineći ih dužm i punijim. To izgleda neuporedivo prirodnije od „ugrađenih“ trepavica, a kad dođe vreme da otpadnu ništa se ne dešava odjednom.

Usta su u blagim roze tonovima, sa sjajem, da bi delovale svežije i punije.


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

 

4 komentara

  1. Prelepo je nasminkana!I ja bih volela da mogu tako dobro da se nasminkam!Ali nisam bas toliko vična tome.A oko konturisanja lica treba biti baš pažljiv.

  2. Jelena je pravi primer kako izvuci maksimum iz svog izgleda,kako se svaka nega,trud i fizicka aktivnost isplate.Njeno pojavljivanje i slike iz prvih godina karijere i ove danas…neuporedivo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA