Ovo su tri najčešće mejkap katastrofe: Evo kako da ih izbegnete

by | 29 marta, 2016

U pokušaju da nanesemo besprekornu šminku, često nam se desi da preteramo i na lice nanesemo previše proizvoda. Ukoliko vam se desi da ste preterali sa maskarom, rumenilom ili senkom za oči, ne morate da skidate celokupnu šminku i sve započinjete ispočetka. Evo rešenja!

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Previše maskare

Ukoliko je na vašim trepavicama završilo više maskare nego što ste to želeli, ne morate da je skidate i pritom razmažete i ostatak nanetog mejkapa. Sve što vam treba je čista četkica za maskaru, kojom ćete nežno ukloniti višak proizvoda ukoliko njome prođete trepavicama. Takođe, ukoliko vam se maskara razmazala ispod očiju, imate dve opcije: umočite štapić za uši u skidač šminke i nežno uklonite višak ili utapkajte razmazanu maskaru u predeo donjeg kapka, kako biste postigli efekat grandž looka!

Pročitajte još i… Inspiracija: 10 najboljih mejkap izdanja Olivije Vajld

Koje su preostale dve najveće mejkap katastrofe pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Previše senke za oči

Rešenje koje ćete iskoristiti za uklanjanje viška senke za oči zavisi od njene boje. Ukoliko senka nije previše tamna, od pomoći će vam biti četkica za blendanje senke kojom ćete lako neutralisati višak boje i stopiti ga sa ostatkom šminke na očima. Ako pri ruci nemate četkicu, senku možete ukloniti i prstom, ali budite veoma pažljivi. Na kraju, odlučite li se za maramicu za skidanje šminke: njome možete samo nežno da tapkate, pazeći da ne uklonite ostatak senke.

Pročitajte još i… Pet načina na koje vas kafa čini lepšim i negovanijim

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Previše rumenila 

Ovo je jedna od grešaka koju je najlakše ispraviti. Ukoliko ste na lice naneli više rumenila od planiranog, na sunđer za šminku stavite malo pudera i izblendajte višak proizvoda, nežno tapkajući po licu.

Pročitajte još i… Osam grešaka koje pravite kada vam izađe bubuljica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.