Pet saveta Kajli Džener za savršenu selfi fotografiju

by | 11 septembra, 2019

Malo ko se seća vremena kada selfiji nisu postojali. Svako od nas je barem jednom napravio ovakvu fotorgafiju – u atomobilu, u toaletu omiljenog kafića ili kod kuće. Nekoliko je načina na koje možete usavršiti umeće fotografisanja sebe na ovaj način, a mi vam donosimo pet saveta Kajli Džener kada je o pravljenju selfija reč!

Hajlajter je obavezan

Ukoliko je Kajli Džener po nečemu poznata, osim po mat karminima, onda je to besprekorno nanet hajlajter na obrazima. Naravno, ne morate da se ograničite samo na ovaj deo lica, već svoj omiljeni svetlucavi proizvod možete naneti i na ostale hajlajt-tačke – na nos, bradu i sredinu čela.

 

Pazite na osvetljenje

Ukoliko vam se ne dopada gotovo nijedna vaša selfi fotografija, verovatno je problem u osvetljenju. Naime, kao i za obične fotografije, ključ je u prirodnom osvetljenju, pa radije stanite pored prozora i fotografišite se, umesto da to radite u nekom zamračenom kutku. Od pomoći vam mogu biti i specijalne maske za telefon sa ugrađenim svetlom, baš poput one kakvu ima Kajli Džener.

 

Foto: Instagram / @kyliejenner

Foto: Instagram / @kyliejenner

U ogledalu

Varate se ako mislite da selfiju podrazumevaju samo fotografisanje lica. Prihvatite Kajlin savet – ukoliko prolazite pored ogledala, a dopada vam se ono što imate obučeno tog dana, slobodno se fotografišite!

 

Foto: Instagram / @kyliejenner

Foto: Instagram / @kyliejenner

Pronađite omiljenu pozu

Nekada se Kajli Džener stalno fotografisala sa rukom ispred usta, ali to više nije slučaj. Sada se čini da je omiljena poza mlade rijaliti zvezde blago nagnuta glava u stranu, a obavezan je i prodoran pogled u objektiv. Bilo da se vama dopadaju ove poze ili ne, svakako pronađite ono što vama najviše odgovara i za šta mislite da vam najbolje pristaje.

Budite spontani

Čak i ako pronađete omiljenu pozu, ne znači da ne treba s vremena na vreme da budete spontani. Fotografišite se iz profila, nasmejte se u kameru ili uradite nešto drugo što vaši pratioci ne očekuju od vas.

Foto:@kyliejenner

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.