Categories Lepota, Zdrava ishrana

Šta je TRE i kako vam može pomoći da izgubite višak kilograma?

Nutricionisti smatraju da bi ukidanje kasnih noćnih  obroka moglo da potpomogne gubljenju viška kilograma. TRE (Time-restricted eating)  je pravi način da vremenskom kontrolom ishrande dođete do savršenih rezultata.

TRE je vrsta privremene dijete koja se zasniva na teoriji da većinu budnih sati čovek provede grickajući nešto. Stoga se način da regulišemo  telesnu težinu krije u smanjenju broja sati u kojima ćemo jesti.

To znači da možete jesti od podne do 7 uveče, ili od 8 ujutru do 2 popodne. Na vama je odluka o tome koliko časova dnevno ćete jesti. Međutim najveći uspeh postiže se kada što ranije prestanete da jedete. Na primer istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Alabami na 11 muškaraca i žena prekomerne težine pokazalo je da TRE efikasno radi. Oni su prva 4 dana jeli samo od 8 ujutru do 2 popodne, a zatim još 4 dana od 8 ujutru do 8 uveče. Preko noći trošili su veću količinu masti, a hrana im se preko dana manje tražila. Međutim, ovo je malo istraživanje, a sada se čeka još rezultata drugih studija, da bi se utvrdilo da li TRE može da postane vodeća dijeta na polju dugotrajnog gubljenja kilograma.

Pročitajte i…Dijeta za zaposlene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA