Večita dilema: Da li korektor ide pre ili posle pudera?

by | 16 jula, 2019

I dok svi samouvereno mislimo da znamo gde šta ide, zanimljivo nam je bilo da od mejkap stručnjaka čujemo da se većina njihovih klijentkinja i dalje pita gde i kada bi trebale da stave korektor. Minimalni poznavaoci mejkapa ostaće zbunjeni na ovo pitanje, oni koji razlikuju nekoliko četkica i znaju odokativno šta je konturisanje biće sigurni da ide preko pudera, ali zato će mejkap fanatici biti sigurni da može ispod i iznad pudera, naravno u zavisnosti od toga šta želimo da postignemo.

Za početak važno je naglasiti da naš jezik baš i ne pravi ključnu razliku koju imamo između „korektora“ na tržištu. Naime, korektore delimo na „correctors“ odnosno proizvode za korigovanje i „concealers“ odnosno proizvode za prikrivanje. U slučaju da imate crvenilo, izražene podočnjake i pigmentaciju biraćete „corrector“, proizvod najčešće kremaste teksture i dobre pigmentacije u bojama poput boje lososa, breskve, mentol zelenoj, žutoj i slično, dok ćeš za halajter i prekrivanje bubuljica odabrati „concealer“ koji će biti u tonu vaše kože ili ton svetliji te teksturom lakši od korektora.

Ponuda prajmera, korektora i pudera je izuzetno velika – pitanje je samo koji od njih odgovara vašem tipu kože i da li znate njihovu namenu! Ako imate „corrector“, onda ćeš ga naneti direktno na kožu ispod pudera jer će on neutralizovati boju kože, ublažiti crvenilo, pokriti upaljenu aknu i stvoriti bazu za neutralizovanje podočnjaka. Nakon nanošenja pudera tek ćete onda moći da koristite „concealer“ koji će pokriti sitnije nepravilnosti, iznijansirati senku, napraviti halajter i do kraja pokriti podočnjake. U svakodnevnom mejkapu dovoljno je da imate „concealer“ i nanosite ga isključivo preko pudera, ali ako želite kompletniji look potrebna su vam oba proizvoda i koristite ih ispod i iznad pudera. Doduše, čak se i „corrector“ može nanositi preko pudera, ali onda ćete imati:

a) više posla za prekrivanje sa „concealerom“,

b) moraćete da obratite pažnju da li odgovara teksturi pudera inače se neće dobro stopiti jedan s drugim.

Možda zvuči komplikovano jer smo vam u stvari rekli da možeš da radite i jedno i drugo, ako to radite u pravim uslovima, ali dobro je zapamtiti ovo: Ako imate proizvod u nijansi svoje kože kojim želite da pokrijete bubuljice i podočnjake, stavljajte ga na puder.

Pripadnici ova dva horoskopska znaka uživaće u fatalnoj privlačnosti

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.