Poznata šminkerka Mina Abramović odgovara na pitanja devojaka iz L&Z redakcije…

by | mart 15, 2017

Kad sam se s Minom Abramović, jednom od naših najcenjenijih šminkerki, dogvorila da radimo rubriku za naš portal, odlučila sam da ovog puta ja ne smislim ni jedno pitanje, već da to urade moje koleginice. Budući da smo različitih godišta, boje kose i očiju, svetlijeg ili tamnijeg tena, to je bila najbolja garancija da će pitanja biti raznovrsna. Ukoliko i vas zanima nešto o čemu do sada nismo pisali, a iz domena je šminkanja i nege, napišite u komentaru ispod ovog teksta ili nam svoje pitanje pošaljite na mejl: [email protected]. Već za par dana objavićemo odgovor stručnjaka. Dotle, pogledajte šta su pitale devojke iz L&Z redakcije i šta im je Mina odgovorila.

Zabeležila: Brankica Treskavica

Foto: Arhiva Mine Abramović

■ Šta je bolje rešenje – korektor u stiku ili tečni?

Zavisi od toga koliko su podočnjaci izraženi. Tekstura tečnih korektora je laganija, pa neki neće potpuno pokriti podočnjake, dok su kremasti i u stiku jači. Smatram da za svakodnevnu upotrebu treba ići na lakše, pa čak i ako podočnjaci nisu potpuno pokriveni. Dovoljno je tokom dana taj predeo samo malo utapkati prstom, da biste obrisali linijice koje se uvek naprave. Teški korektori, naročito ako ih fiksirate transparentnim puderom, vremenom će ispucati. Od tečnih korektora, dobru moć pokrivanja ima Make up forever HD, koji mi je trenutni favorit i Select moisturecover concealer. Kad stavljam kremaste, jače korektore, obično ih pomešam sa tečnim puderom. Time dobiju drugačiju teksturu, pa lepše legnu na kožu.
■ Da li je za dnevne varijante neophodno tečni puder fiksirati onim u prahu?

Ne, osim ako koža nije ekstremno masna. Postoje tečni puderi koji sadrže pudere u prahu, pa kad ih aplicirate imate mat efekat. Takvi su Chanel Mat Lumiere ili Mac Studio fix.
■ Šminkeri često ponavljaju – bronzer nije rumenilo. Zašto ne može da se i tako koristi?

Kad sam počinjala da šminkam, bronzer je trertian kao neka vrsta rumenila. Danas se, u skladu sa imenom, smatra da rumenila treba da nam daju boju, a bronzeri samo da osenče lice. U toplom delu godine, kad nam je koža tamnija, bronzeri stavljeni umesto rumenila mogu da daju vrlo lep efekat.
■ Holivudske dive tj. njihovi šminkeri često kažu da, istovremeno, koriste nekoliko tečnih pudera. Zar nema odgovarajuće nijanse u bočicama i tubicama?
Koleginica, s kojom često radim, ponekad me pita – zašto si pomešala tri pudera? Iako je ponuda zaista velika, ponekad do odeđene nijanse dođem upravo na taj način. Najviše mi se dopada kad pomešam Studio fix, koji je malo jači i blaži Face&body (Mac). Njihov spoj daje satenski izgled lica. Face&body volim da mešam s mnogim jačim puderima, upravo zbog toga.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje”>>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje