Šećer u vašem šamponu? To je najbolji savet koji vam možemo dati!

by | januar 27, 2017

Piling za lice i telo su nešto što se podrazumeva, ali da li ste znali da je i temenu glave potreban piling, baš kao i ostatku tela? Ali, kako se uopšte radi? 

A photo posted by Luxy Hair (@luxyhair) on

Dakle, vašem temenu je neophodno pružiti tri osnovne stvari – čišćenje, hidrataciju i piling. Ipak, ne očajavajte – nije reč ni o čemu komplikovanom niti skupom.

Za piling temena postoje specijalizovani preparati, poput šampona sa sitnim česticama, čiji je cilj da uklone mrtve ćelije sa kože glave. No, postoji i daleko jeftinije i jednostavnije rešenje – i nalazi si u vašoj kuhinji!

A taj recept otkriva čuveni svetski dermatolog Frančeska Fusko.

Pročitajte i… Ovo je boja kose koja je očarala poznate dame. I vi ćete je poželeti!

Kliknite na sledeću stranicu… 

via GIPHY

Naime, sve što vam treba za piling temena jeste šampon koji i inače koristite i običan šećer.

Uobičajenu količinu šampona koja vam je potrebna za pranje kose pomešajte sa kašikom šećera, a potom ovom smesom nežno masirajte teme. Na taj način ćete otkloniti svu prljavštinu i mrtve ćelije kože.

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Potom kosu isperite vodom, i eventualno stavite balzam. Šećer ne samo što će temeljno očistiti kožu glave, već će učiniti i vašu kosu mekšom i lepršavijom.

Ovaj postupak dovoljno je praktikovati jednom u tri nedelje; u protivnom možete oštetiti kožu glave i izbaciti iz ravnoteže prirodna ulja na temenu.

Pročitajte i… Zaboravljeni trend ponovo se vratio. Dame sa gustom kosom neće ga obožavati!


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: