6 trikova za savršenu Instagram fotku: Kako da imate najbolju fotografiju u bikiniju ovog leta

by | april 2, 2018

Profesionalni fotografi vam poručuju koje su to stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju ako želite savšenu fotku…


Fotografije sa letovanje preplavile su društvene mreže. Svi žele da se pohvale odličnom fotkom sa mora, koje po mogućnosti podrazumeva zavidno telo u bikiniju. Ukoliko vam je stalo da predstavite sebe u što boljem svetlu, sa sve morskim talasima u pozadini, profesionalni fotografi vam poručuju koje su postavke na koje bi trebalo da obratite pažnju.

 

1. Istaknite delove tela u koje imate najviše samopouzdanja, makar to bila i leđa (recimo pogled preko ramena).

Foto: Instagram

2. Birajte između ove tri poze: stajaće, sedeće i ležeće.

Ako stojite spojite noge, stavite jedno koleno preko drugog, kuk izbacite u stranu (da dobijete što više krivina, odnosno da telo ne izgleda stubasto), a ruke stavite na kuk ili ih podignite u vazduh.

Pročitajte i…Kako u 3 koraka postići “wet look” u kosi?

Dobra opcije je i napraviti ležeću fotografiju, jer ćete tako iskoristiti gravitaciju u svoju korist. Jedan primer je da legnete na bok, stavite noge jednu na drugu, s tim da koleno noge koja je iznad spustite na pod. Time opet dobijete ženstveniji oblik tela.

Odlična poza je i ukoliko malo izbacite kuk u stranu. Imajte na umu da fotografija poseduje dve dimenzije, visinu i širinu, te ruke i noge nikada ne pružajte prema kameri jer se tako vizualno skraćuju.

 

 

Foto: Instagram

3. Pravite li selfi, bolje ćete ispasti ako se fotografišete iz malo višeg ugla, te u poluprofilu.

Foto: Instagram

4. Ako fotkate uspravnu fotografiju, uputite osobu koja fotografiše da se spusti malo niže, pa će perspektiva učiniti telo izdušenijim.

 

Foto: Instagram

5. Što se tiče kadrova fotografišite čitavo telo ili do sredine bedara (takozvani american) ili do struka (portret). Izbegavajte da kraj fotografije prelazi preko nekog zgloba.

Foto: Pinterest

6. Ukoliko imate mogućnost podešavanja svetla stavite ga tako da dođe sa strane ili pod uglom od 45 stepeni. Ako je u pitanju prirodno svetlo trebalo bi obratiti pažnju da ne svetli prejako modelu u lice, te da napravi umerene sene po telu.

Autor: N.M.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.