Uradi sama: Savršene lokne pomoću trake za kosu

by | septembar 18, 2019

Sigurni smo da ste već umorni od borbe sa suvom i oštećenom kosom, jer redovno koristite figaro ili presu za kosu. Zato ćemo vas obradovati i pokazati vam kako da na jednostavan način dođete do bujnih lokni, a da pritom ne oštetite kosu.

Isprobajte ovaj trik sa trakom za kosu i svi će biti oduševljeni rezultatom, a vi najviše. Najbolje od svega je to što je toliko jednostavno: uvijete kosu, legnete da spavate i ujutro imate savršenu frizuru.

Potrebno vam je:

  • jača traka za kosu
  • četka
  • oko osam sati (ako želite blago talasastu kosu, onda će i brže biti gotovo)
  • po želji sprej za kosu ili gel za kosu

Postupak:

Operite kosu i blago je prosušite i raščešljajte. Zatim stavite traku za kosu baš onako kako su to hipici nekada činili, a detalje ćete videti na snimku.

Umotajte celu kosu, pramen po pramen, oko trake, a ukoliko vam je kosa kraća, pa vam pramenovi ispadaju, to ćete rešiti tako što ćete ih zakačiti šnalicama.

Ako je potrebno, sada možete staviti gel za oblikovanje frizure, ali nije neophodno. I pravac u krevet po osam sati sna.

Ujutro polako odmotajte pramenove, ali vodite računa, nemojte ih vući na silu, jer ne samo da ćete pokvariti lokne, već ćete i uništiti kosu.

Na kraju možete poprskati sprejem, da bi frizura stajala što duže.

Sigurni smo da ćete biti prezadovoljni krajnjim rezultatom!

Foto:@luxyhair

Tagovi:

top