#hairinspo: Pletenice su idealna frizura za kišne dane

by | maj 9, 2019

Dolaskom toplijih dana, kao da se pojavi neka posebna želja za uređivanjem i stilizovanjem kose, ipak iako bi vreme trebalo biti idealno, vremenske neprilike ponekad nas iznenade i pomrse planove, ali srećom postoje sjajne frizure koje podnose kišu i vlagu, a istovremeno izgledaju odlično!

Pletenice su jedna od onih frizura koje baš uvek izgledaju odlično te lepo pristaju svakoj prilici. Ono što volimo kod ove frizure je činjenica kako dolazi u mnogo varijanti, odnosno pletenice možete u potpunosti prilagoditi svom stilu te nositi one romantične ili rokerske, kao i one popularne boho ili potpuno zalizane.Još jedna od prednosti ove frizure je i činjenica da je jako praktična i brza za izradu pa uz malo vežbe i truda vrlo lako možete napraviti sami bez pomoći frizera.

@lidijalesic

@amberfillerup

U periodima kada je vlažno kišno vreme ili vam obaveze jednostavno ne dozvoljavaju feniranje, pletenice su spas sa kojim ćete rešiti sve probleme i zablistati sa odličnom i postojanom frizurom.

Neke od najpopularnijih stilova pletenja kose definitivno je riblja kost, messy pletenica na stranu, kruna ili popularne ‘dutch’ pletenice. Iako su rep i punđa takođe neke od frizura koje volimo kada nemamo vremena, moramo primetiti kako je pletenica puno efektnija i atraktivnija te jednako dobro funkcioniše u dnevnim i večernjim izlascima. Kada govorimo o pletenicama za dnevno nošenje, preporučujemo one lagane i pomalo neuredne, koje će neobavezno padati i uokviriti lice, a kod večernjih izlazaka možete si dati truda te pletenicu ukrasiti trendi ukrasima za kosu kao što su ukosnice, trake i mašne ili eksperimentirati sa pletnicama u podignutoj kosi.

 

Foto: @brittanyxavier

Tagovi:

top