Koje proizvode za negu lica morate imati u svom putnom neseseru?

by | februar 26, 2019

Kako vi negujete kožu lica na putovanju? Da li sa sobom nosite gomilu preparata, koje koristite u svojoj dnevnoj i noćnoj rutini, ili odaberete samo nekoliko njih, koji će činiti bazu vašeg skin care-a dok ste na putu. Uglavnom, većina žena ne pruža podjednako veliku pažnju svojoj koži lica, dok je na putu, ali uz nekoliko jednostavnih saveta i to se može promeniti.

Kada se veče pred put pakujemo i stanemo ispred svog kozmetičkog kutka, zbunimo se, jer nemamo mesta za svu tu kozmetiku u ograničenom prostoru svog kofera. U tom trenutku, prva stvar koja nam pada na pamet, je da se sa kožom našeg lica, za tih par dana, ništa neće dogoditi, pa odabiramo nekoliko baznih proizvoda za negu koje nosimo sa sobom, najčešće gel za u mivanje i kremu. Međutim, usled nagle promene rutine, sa našom kožom se svašta može dogoditi.

Iznenadna promena sredine, vazduha i u nekim slučajevima, vremenske zone, utiče na našu kožu i činije podložnijom iritacijama i pojavi akni. S obzirom na osetljivost kože na promenu, postoji nekoliko proizvoda koje zaista ne smete zaboraviti kada krenete na putovanje.

U situacijama u kojima je koži potrebno okrepljenje i regeneracija, najbolje će se pokazati hranljiva, esencijalna ulja, koja se pakuju u malim bočicama, pa neće napraviti veliku gužvu u vašem putnom neseseru, ali će vašu kožu adekvatno nahraniti i dubinski hidrirati.

Kada je u pitanju skidanje šminke, nikako se ne smete osloniti na vlažne maramice, kada ste na putu, jer je vaša koža tada, zaista osetljiva. Potrudite se da neizostavno ponesete micelarnu vodu i tufere, kojima ćete detaljno očistiti šminku i nakupljene prljavštine, sa površine lica i hidratantnu kremu, kojom ćete nakon umivanja, negovati lice, pred izlazak napolje.

Naravno, ako putujete leti, morate sa sobom imati kremu sa zaštitnim faktorom, kako biste sprečili opekotine, crvenilo i perutanje kože.

Pročitajte i…3 beauty greške koje utiču na zdrav izgled naše kože

Foto: @thebeautylookbook.com

Tagovi:

top