Probajte slugging - novi zimski tretman sa vazelinom

26/12/2020 in Lepota

Slugging je novi K-beauty tretman, spasonosan za one koje muči suva i osetljiva koža. Ovaj novi trend kada je nega kože u pitanju vraća u upotrebu vazelin.

Probajte slugging - novi zimski tretman sa vazelinom

Prostock studio/Getty via Guliver

Kada je nega kože u pitanju, zima donosi mnoge izazove. Hladnoća, vetar, dug boravak u zatvorenim postorijama i centralno grejanje mogu prouzrokovati različite, neprijatne simptome. Među njima su: dehidratacija,crvenilo, osećaj zatezanja, perutanje kože... Nega kože zimi je posebno izazovna za osobe sa suvom i osetljivom kožom.  (Pročitajte i: Tri koraka do besprekorne kože - Evo kako da izbegnete iritacije lica)

Ako vas muči suva i osetljiva koža, za vas je stvoren novi beuty trend. Sluggin je novi tretman koji  intenzivno hidrira i dubinski hrani kožu. Suva i osetljiva koža postaje otpornija na spoljašnje uticaje. Hajde da ga bolje upoznamo!

Šta je zapravo slugging?

Slugging je korejski tretman koji se vezuje za večernju rutinu nege. Podrazumeva nanošenje vazelina na kompletno lice neposredno pre odlaska na spavanje.

Sam postupak podrazumeva nekoliko koraka. Najpre, potrebno je temeljno očistiti kožu. Potom se nanosi hidrantna krema, ona koju uobilčajeno koristite. Nakon što koža dobro upije kremu, potrebno je naneti i vazelin.

Šta vazelin čini za moju kožu?

Vazelin sprečava gubitak vode. Najznačajnije je što doprinosi očuvanju elastičnosti i mladolikosti kože. Bonus plus je i to što mu je cena veoma pristupačna, a možete ga pronaći u gotovo svakoj drogeriji.

Kome se slugging preporučuje?

Ovaj K-Beauty tretman pogodan je za osobe sa suvom i osetljivom kožom. Oni koji su ga isprobali tvrde da pruža odlične rezultate – koža je ujutru glatka, baršunasta i meka, kao bebina. (Pročitajte i: Suva koža zimi? Ne, uz ovih 10 koraka)

Slugging se ne preporučuje onima koji imaju akne, kao i osobama sa izuzetno masnom kožom.  

Može li se slugging primenjivati svakodnevno?

Ovu tehniku ne bi trebalo primenjivati svakodnevno. Preporuka je da se koristi najviše dva puta u toku nedelje.

Ta dva dana u nedelji, kada budete primenjivali ovaj K-beauty tretman, koristite starije jastučnice, koje vam nije žao da uništite.

Savet plus: vazelin je dobar i za usne

Tokom zimskih meseci, vazelin vam može pomoći da zaštitite kožu ruku (što nam je trenutno i te kako potrebno), kao i usne od pucanja. Možete ga koristiti kao labelo, ali i kao podlogu za ruž koji nema hidrantna svojstva. On će popuniti sitne linije na usnama i učiniti ih glatkim. (Pročitajte i : Čim počne hladnije vreme usne vam ispucaju? Izbegnite to na ovaj način)

Redakcija

Prostock studio/Getty via Guliver

Komentari (0)

Loading